Konkurranse: Vinn billetter til Shinings konsert på John Dee!

Vinn 2 billetter til å se Shining på John Dee 25. oktober. Fortell hvorfor akkurat DU fortjener å vinne to billetter til denne konserten i kommentarfeltet under!

Det kritikerroste og prisvinnende blackjazz-bandet Shining slipper nåden første smakebitenfra sitt kommende album. Singelen ”Everything Dies” blir å høre fra fredag 1. september. Dagen etter kickstarter de Europaturneen med første konsert i Trondheim, så en runde rundt i Europa, for deretter å avslutte det hele med konserter i Bodø, Oslo og Porsgrunn.

”Everything Dies” er en fengende energibunt av en låt hvor man får servert et bredt spekter av nyanser fra Shining-universet; fra den rocka melodiske åpningen og det energiske og nesten frenetiske refrenget, til det melankolske mellompartiet hvor mannen med ljåen forsøker å lokke deg inn i lyset.
– Singelen «Everything Dies» er rent stilmessig en link mellom vår «Blackjazz»-musikk, som vi har dyrket og utviklet siden 2010, og et nytt mer melodisk og åpent utrykk. Denne gangen er det nok litt mer rock, litt mindre metal, mer melodi og mindre aggresjon, forteller frontmann Jørgen Munkeby og fortsetter;

– Selv om vi på denne låta hellermot et mer rocka uttrykk er lydbildet fortsatt mørkt, fortsatt hardt. Fortellerstemmen i ”Everything Dies” er Døden selv, og lytteren får være med på en reise mellom liv og død. Etterhvert begynner døden å bli litt kompis med deg og forteller at «Everything Dies, baby, that’s a fact. Doesn’t matter whatyou do, youdon’tcome back». Altså, man har bare én sjanse i livet, så man må bare kjøre på og ikke se seg tilbake.
Med seg i bandet har multiinstrumentalist, vokalist og låtskriver Jørgen Munkeby et knippe dyktig musikere som er med på å sette sitt preg på lydbildet; Håkon Sagen på gitar, Tobias Ørnes Andersen på trommer, Eirik Tovsrud Knutsen på tangenter og Ole Vistnes på bass.
Shining er kjent for sin nyskapende musikalske stil der eksperimentell metal møter jazz i et kontrollert musikalsk kaos, fremført med industriell presisjon. Dette lydbildet i kombinasjon med Shinings energiske og eksentriske live-opptredener, er hva som fikk verden til å få øynene opp for dette sjangerdefinerende bandet. Deres forrige album ”International Blackjazz Society” mottok strålende kritikk i utenlandske medier og rullet en rekke femmere på terningenher hjemme,bla. i Aftenposten, Dagbladet, Gaffa, Fædrelandsvennen og Tønsberg Blad.

Fredag 1. september slippes låta ”Everything Dies” på SpinefarmRecords. Deretter sparker de i gang Europaturneenmed konserter i Trondheim, Bodø, Oslo og Porsgrunn.

 

Shining Facebook  |  Shining webside  |  Konsert-event

Foto: Christoffer Krook