Kategoriarkiv: Musikk

Holter – Vlad the Impaler: Dracula på krigsstien igjen

Vlad the Impaler
Holter
Frontiers Records

Med Vlad the Impaler (9/10) kompletterer Trond Holter den opprinnelige Dracula-storyen, drøye ti år etter unnfangelsen av prosjektet. En histore kan forelles på så mange vis, og dermed blir det ikke så underlig at Vlad… ser både fremover og bakover i historien.

Siden første album har Nils K. Rue tatt over vokalen etter Jørn Lande, og den sitter som støpt over hele albumet. Rue gjør sin greie her, uten å forsøke å være noen ny Jørn Lande og det funker helt fint. Man når kanskje ikke helt den samme intense nerven Lande traff på førsteskiva, men det er farlig nærme. Kvinnelig makker er også ny denne gang, idet Eva Iselin Erichsen tidligere tok over liverollen etter Jeanette Heidenstrøm og har blitt værende til albumet. Eva har en fortreffelig stemme og løfter den kvinnelige delen ytterligere. Hun formelig skinner på Under My Skin.

Musikalsk er vi i samme territorie som forrige gang – solid hardrock med god bredde, fra catchy hardrockere via rifftunge låter til de mer balladeaktige. Eksempelvis kunne godt åpningslåta Worlds of Fire blitt gjort med gamlebandet Wig Wam, fete Drums of Doom gir meg litt litt gammel Artch-Feeling i riffingen og partier i Without You har Candlemass-doom over seg. Den obligatoriske instrumentalen, her i form av tittelkuttet, sitter godt og spenner fra intens rifffing til shredding og smakfulle melodiske soli fra Trond samtidig som den også speiler temaer fra tidligere låter i prosjektet. Trådene fra førsteskiva samles også på avslutningskuttet Save Me part II, som også rommer en solo som går rett i sjela.

Oppsummeringsvis – et velskrevet verk, vel verdt den ekstra ventetiden (den skulle opprinnelig vært ute i februar). Man ser frem til å høre de to albumene vevd sammen i konsertform!

Jeg holdt Swing of Death-skiva som en av de beste utgivelse i 2016 og det er ingen tvil om at Vlad… kommer til å rangere høyt på lista fra i år.

Hex A.D. – Netherworld Triumphant

Netherworld Triumphant
Hex A.D.
Freshtea

Hex A.D. slipper sitt tredje album, Netherworld Triumphant (8/10), denne fredagen og jaggu er det et album som sklir fint inn i høstmørket. Doom-gutta fra Vestfold har levert ei skive som holder en pirrende stemning hele veien, fra den pianobaserte åpneren Himmelskare til den særdeles varierte avslutningen med Ladders to Fire som til syvende (!) og sist tar oss tilbake der vi startet.

Gjennom stadig skiftende musikalske landskap trekkes det velvillig på referanser til både Candlemass, spesielt i låter som War Child og nevnte Ladders to Fire, og til gammel Deep Purple med orgelfeelingen og riff i Skeleton Key, Skeleton Hand. Tungt og solid, melodiøst og groovy, med en progressiv tilnærming – stemninger som virkelig setter seg i ryggmargen og blir der. Låtene er få og i hovedsak lange, mektige Ladders of Fire klokker inn på drøye tretten minutter og tittelkuttene Netherworld Triumphand pt. I og II nærmer seg tolv tilsammen – hvorfor de er delt opp til to distinkte kutt kan man undres over, det hadde funket like bra som en enkelt låt.

Skiva virker godt gjennomtenkt, bandet låser seg ikke til noen gitt formel og klarer, i alle fall for min del, å holde interessen til lytteren hele veien igjennom. Det føles friskt fra låt til låt, ingen åpenbare fillers her. Lydmessig er det ingenting å utsette på skiva, bandet er igjen rattet trygt i havn av ringreven Chris Tsangarides før han gikk bort på starten av året. Det eneste jeg ikke føler sitter helt er vokalen – vokalist og gitarist Rick Hagan synger tidvis godt (og spiller glitrende), men noe ujevnt og litt for «norsk» om man skal sette en merkelapp på det.

Med de varierende lengdene og koblingene låtene mellom er det tøft å plukke en favoritt, her føles det som om skiva som helhet er mer en summen av delene.

 

 

Ragnarok feirer 25 års jubileum på Inferno

Svartmetallerne Ragnarok ser tilbake på 25 år som band når de entrer scenen på Infernofestivalen neste påske. Festivalen slapp i dag ytterligere et knippe band, i tillegg til jubilantene kommer Witchcraft (Sverige), Altar (Nederland), Au-Dessus (Litauen) og MGŁA (Polen). Siden sist har også MORK steppet inn for Valkyrja som drøyer sin deltakelse til 2020 og en ekstra scene er annonsert på Kniven Bar, hvor Psykopath, Sepulcher, Nekromantheon og Purple Hill Witch vil sende smektende toner ut av PA’n.

Mer info finner du på Infernofestivalens nettsider eller Facebook

Norges mest mislykkede Black Metal band – endelig live i Oslo!

Blacktööth, kompisene Ronny (gitar og vokal), Svein-Børge (bass) og Metal-Egil (trommer),  har i over et tiår forsøkt å slå igjennom både nasjonalt og internasjonalt, men har hittil ikke hatt hellet med seg. Av og til får de hjelp av Roadie-Reidar, og noen ganger stikker demonen Pilse-Bob kjepper i hjulene deres. Men de gir aldri opp. For Blacktööth prøver å leve «the black metal way of life», og en dag håper de å stå på de største scener, velte seg i penger og berømmelse, og få kun de hotteste groupiene med seg backstage.

Metal Hammer Norway og Inferno presenterer Blacktööth for første – og kanskje siste – gang live i forbindelse med lansering av samleboken om tegneseriebandet.

Blacktööth ger skrevet og tegnet av Torbjørn Lien, kjent fra Kollektivet, og går fast i Metal Hammer Norway. Deres første og hittil siste utgivelse, Nightsweat Agony, kom ut i 2008.

Inferno går som vanlig av stabelen i påsken, 28.3 – 1.4, men nytt for 2018 er konsertdager fra torsdag til søndag. Fullt program finner du her.

Norway Rock avslører første headliner

Gjengen i Kvinesdal hviler ikke akkurat på laurbærene og annonserer i formiddag første headliner for neste års utgave av festivalen, som vil bli avholdt 6.-8. juli 2018. Som toppartist for en av dagene på denne utgaven er finske Nightwish hyret inn, med eksklusiv festivalopptreden i Norge. Dette blir gjensyn med Øyesletta for finnene, som også headlinet festivalen i 2009. Opptrednen på Norway Rock Festival blir som en del av bandets lange Decades World Tour-turné som starter i USA i begynnelsen av mars med drøyt tredve konserter frem mot slutten av april. Turneen er satt i kontekst av at bandet godt og vel har rundet 20 år og man legger opp til en fleksibel settliste med godbiter og rariteter fra hele bandets karriere.

Reportasje fra årets festival finner du i ferskeste Metal Hammer Norway, i butikkene nå!

 

Albumpremiere: Devil – To The Gallows

Norske DEVIL er tilbake med sitt tredje album 21. april. Ta en sniklytt på hele albumet her allerede nå!

The band comments: «Bands always say that their newest effort is their greatest. We say fuck that. This is a heavy rock album, and it’s up to the listener to decide how good it is. We’re darned proud of it, though, and think it sums up the first era of Devil pretty good, with maybe our most heavy metal parts so far, but still building around The Riff, the main ingredient in any heavy metal song writing. We like to think we’ve come a long way these years, and are happy to end our first trilogy with this album. We’re more of a band than ever, and joint efforts have made further improvements to the band. We’d say this is an album still for fans of Black Sabbath, Pentagram, Witchfinder General, etc, but also touching into the 1981 NWOBHM quite a bit, especially on the title track.» Now it’s time to repent, gather the sinners and march to the gallows!

 

 

 

Devil Facebook

 

Devin Townsend Project allikevel til Bergen

Devin Townsend Project

Forrige uke ble nyheten sluppet om at årets utgave av Blastfest kanselleres – i dag kommer gladnyheten om at en av headlinerne, Devin Townsend Project, beholder datoen i Bergen og stiller på USF Verftet lørdag 25. februar. Vestlendingene får da allikevel oppleve litt kanadisk galskap på hjemmebane. Billetter fåes via Ticketmaster.  Bandet spiller i Oslo dagen etter, da på Sentrum Scene.

Midgardsblot med første bandslipp!

Midgardsblot

Stadig fler av neste års sommer-festivaler slipper band, og Midgardsblot annonserer i skrivende stund sitt første knippe med hardtslående musikanter. Den viking-baserte festivalen avholdes i Borre utenfor Horten 17-19 august neste år og av de vi får møte finner vi tidligere Gorgoroth-vokalist Gaahls band Gaahls WYRD, verdens styggeste band Aura Noir og svenskene i Unleashed og Forndom. En spennende vri på folkmetallen kommer i form av New York-baserte Tengger Cavalry som blander asiatisk tradisjonsmusikk med metal. Sist på dagens bandslipp er gjengangerne i Folket Bortefor Nordavinden, performancekustnere som blander fornordisk musikk og histore til en kunnskapsreise gjennom vikingtiden. Vi gleder oss!

Billetter til festivalen fåes kjøpt på TicketMobile  og koster 1666,- for hele helgen. Mer info finner du på nettsidene til festivalen  eller Facebook-siden.

Unleashed

Unleashed

Gaahl’s WYRD

 

Testament med 360º video

Testament
Testament fra fjorårets Tons of Rock festival

Testament dytter stadig ut nytt materiale fra sitt kommende album Brotherhood of the Snake, nå har de sluppet en med 360 graders interaktivt innhold for låta Stronghold. Fra før har vi fått en lyric-video for tittelkuttet. Interaktiviteten stopper ikke der, på sidene til bandets plateselskap Nuclear Blast kan du også spille et promospill for albumet.

Brotherhood of the Snake slippes av Nuclear Blast 28. oktober.

NB! Safari støtter ikke dette innholdet fra YouTube.

 

Foto: Terje Dokken

Få Metal Hammer-rabatt på Edge Nordic Festival

Lacuna Coil Milano, Italy
Lacuna Coil

Bergenserne hviler åpenbart ikke og kommende helg er det duket for første runde med Edge Nordic, en ny skandinavisk festival med fokus på sjangere litt utenfor det vanlige heavy metal-kjøret – her finner du goth, metalcore, deathcore, hardcore pop, electronicacore or mer. I år er det nordmenn og finner som får nyte av konseptet, samme helg arrangeres den også i Hensinki. For festivalen er det også viktig å markere dette som et arrangement med fri aldersgrense, hvor de som ønsker å ta seg en øl har et eget 18+ område. Headlinere fredag 9.9 og lørdag 10.9 er hhv albumaktuelle Lacuna Coil (sist sett i Metal Hammer Norway nr. 2/2016) og tyskerne We Butter the Bread With Butter som har fått mye oppmerksomhet i Europa de siste årene. Sammen med Metal Hammer Norway gir festivalen deg en rabattkode for billetter, bruk MHN2016 ved bestilling hos Ticketmaster og du får 100,- i rabatt på billetten!

Komplett lineup for festivalen er

Lacuna Coil (IT)
Eskimo Callboy (DE)
Sonic Synicate (SE)
We Butter the Bread With Butter
Corroded (SE)
Counting Days (UK)
Adept (SE)
Ribozyme (NO)
The Hate Colony (NO)
Blind Channel (FI)
Fasit (NO)
One Hundred and First (NO)
Vermin Theory (NO)
Leadsledge (NO)
Psykopath (NO)
Sobre Todo Nombre (ES)

Mer info finner du på festivalens hjemmesider.

Southern Discomfort annonserer siste band ut

SusperiaSouthern Discomfort, metallfestivalen i Kristiansand, meldte i sommer at Chrome Division måtte avlyse sin opptreden i sørlandsbyen. Nå foreligger erstatteren, og det er Susperia som fyller hullet etter den forkrommede gjengen. Dette blir også første konsert på hjemmebane for bandets nye vokalist Bernt Fjellestad.

Årets lineup for Southern Discomfort, som finner sted på Kick og Onkel Aksel den 9. og 10. september er:

Deströyer 666
In The Woods
Susperia
Vreid
Rendezvous Point
Septekh (S)
Maat (D)
Impalers (DK)
Tranqidiots
Art of Deception

Allerede førstkommende helg er det kick-off på Onkel Aksel med Vorbid og Vingulmork som liveband.

Billettlenker finnes på festivalens hjemmeside.

Premiere: Sons of Balaur – Old Relics

Sons_of_Balaur-band

Begrepet «tegneserieband» har nettopp blitt redefinert! SONS OF BALAUR har sitt utspring i universet til den grafiske romanen Realm of the Damned, og er et fiktivt norsk band bestående av demonbesatte kirkebrennere, djeveldyrkere og straffedømte fra Øksfjord lengst nord i landet! Om bandet selv  ikke eksisterer i vår verden, er musikken likefullt både reell og beintøff, og det kommende ekte debutalbumet (bandet har i tegneserien sluppet en rekke utgivelser, fra 1993-debuten To Summon Him, som kun ble sluppet på kassett) er en strålende sak med klare referanser til klassisk Bathory, Celtic Frost og Venom, i tillegg til både andre og tredje generasjon med black metal-band!

Sjekk ut låta Old Relics her, og les gjerne den særs underholdende «bandbiografien»!

SONS OF BALAUR are a trve kvlt black metal band based in Oslo, Norway. Formed in March, 1992, the band was part of the original first wave of Norwegian black metal – a notorious inner circle of underground artists who took music to extremes it had never previously reached. Started in secret, for obvious reasons, the band features some of Norwegian black metal’s most dedicated and shadowy personalities: Tomas (vocals, guitar), Markus (bass), Kristoffer (guitar), and Lars (drums). All members hail from the small town of Øksfjord in the very far north of Norway, inside the Arctic Circle, have known each other since their troubled childhood, and are followers of the dark arts. Their songs are as much invocations of the black forces of the underworld as they are music. Their recordings have been kept closely guarded within a tight-knit community of like-minded servants of the night, and remained unreleased in any official form until now. Their new album is an invocation of the dark vampiric overlord of chaos and death: Balaur.

Lead singer Tomas (all surnames are withheld due to legal reasons) is one of black metal’s most infamous, yet secretive, personalities. Having burned down two churches (a centuries-old wooden stave church in Øksfjord, Norway, and a fortified church listed as a heritage site in Transylvania, Romania) Tomas has been imprisoned for arson, and has also been arrested twice on murder charges – though, in both cases, he was released as a result of insufficient evidence. A fateful chance meeting at the legendary Helvete record shop in Oslo brought the old friends back together, where this group ignored the rest of those who frequented Helvete – a gathering place and centre of nefarious activity for all those involved in black metal’s inner circle in its early days.

They formed SONS OF BALAUR and began rehearsing in earnest. Several demos were recorded – but none were ever officially released to a wider audience. These early years yielded such legendary recordings as: ‘To Summon Him’ (1993, unreleased, cassette only); ‘The Dark Lord Shall Rise’ (1995, unreleased, cassette only), ‘Bloodfrenzy’ (1996, ultra-rare 7″ single) and ‘The Equanimity Of Chaos’ (1999, unreleased, cassette only). The band has, until now, only played to secretive gatherings of the followers of the cult of Balaur, a vampire whose legends permeate the darkest recesses of Romanian folklore and sorcery. No one knows the real name of this legendary Carpathian predator. Known as ‘Balaur’ (the Dragon) for his demonic ability to breathe fire, he existed for a relatively short period in 15th/16th century Europe, feared among mortals and vampires alike. His origin is a mystery lost in time, though his bloodline was clearly mixed with ‘something else’ – a scion of House Petrova, Balaur remained a wild animal scything across the battlefields of Europe completely out of control, even fighting alongside the ‘Great Impaler’ Vlad Tepes. He did as he pleased, upsetting the Petrovas’ schemes, until it fell to his blood-sister, Athena, to make the decision to murder him for the good of the family.

Following Balaur’s death at the hands of his sister, his loyal retainers retrieved a fragment of his body, which they revered as an unholy relic, dedicating themselves to finding a way of resurrecting him. This cult has endured for centuries, but has become a forgotten footnote in the occult history books – remembered only by the most dedicated acolytes. The band’s live shows are rumoured to have included occult rituals, mass orgies, extreme violence, and even human sacrifice – with the ultimate offering being made in an attempt to summon the undead. More of a Satanic ceremony than a live black metal performance, these «gigs» have been highly secretive, in an attempt to avoid attention from the vampire hunting organisation (themselves extremely enigmatic) known as «The Congregation».

The band dropped out of public sight in the year 2000. Rumours have persistently spread that they disappeared after travelling in the murky Transylvanian region of Romania – that they had been murdered, sacrificed at one of their own shows by competing followers of the vampire Balaur. The truth about what had become of SONS OF BALAUR, where they had disappeared to, or even if they still survived, remained a mystery… until now!

After an absence of fifteen years, during which no one outside of the most extreme Satanic circles has known anything that could be substantiated about their activities, the SONS OF BALAUR have returned from their self-imposed exile in the netherworld to release their debut full length album ‘Tenebris Deos’.

 

Sons of Balaur Facebook

Seasons of Mist Facebook

Forhåndsbestill HER.

 

Premiere: Départe – Vessel

Departe_band

Départe fra Hobart, Tasmania leverer mørk, dyster og atmosfærisk post-black metal, og 14. oktober slipper de sitt debutalbum, Failure, Subside. Her presenterer vi første smakebit i form av låta Vessel. Départe-frontmann Sam Dishington har følgende å si om dette sporet: «Our new track Vessel is a reaction to deeply entrenched feelings of isolation and futility. It deals with the despair of being stranded in that place, that void, and even still finding peace, stillness, and victory, drawing you out into the light. From a musical standpoint, Vessel is quite broad, touching on many of the elements you can expect to hear throughout the rest of the album. Dark, crushing and dissonant, yet in the same breath powerful and emotive.»


Départe Facebook

Seasons of Mist Facebook

Forhåndsbestill HER.

 

Premiere: Drudkh – His Twenty-Fourth Spring

Drudkh Grift split

DRUDKH fortsetter sin serie med split-EPer, som startet med One Who Talks With The Fog / Pyre Era, Black! i samarbeid med norske Hades Almighty, med Betrayed By The Sun / Hägringar, som slippes 16. september. Den nye utgivelsen inneholder to nye Drudkh-spor og to låter av det hyllede svenske undergrunns-enmannsprosjektet Grift. Her han dere høre den ene av de to Drudkh-låtene, His Twenty-Fourth Spring, som sementerer bandets posisjon i teten når det gjelder atmosfærisk og krass råskap i kombinasjon med episke låter!

Drudkh Facebook

Seasons of Mist Facebook

Forhåndsbetill HER.

 

Albumpremiere: Defiled – Towards Inevitable Ruin

Defiled_band

Det japanske death metalbandet Defiled slipper 8. juli sitt femte album, Towards Inevitable Ruin, et rått og stygt beist av et album som vår anmelder ga 8/10 poeng i det nye nummeret, med beskrivelsen «Defiled har skrudd tiden tilbake til analog øvingslokalelyd… og nå låter de paradoksalt nok friskt av den gamle skolen, noe som virkelig kler dem veldig bra!» Her kan du streame hele skiva, og den vil definitivt ikke være alles kopp rå fiskeslo, men dersom du liker den er sjansen stor for at du blir totalt hekta!

 

Tracklisting

1. Subversion

2. Cauterized

3. Doomsday

4. Conspiracy

5. Force And Obedience

6. Shadows Hands

7. Fear From Above

8. Scapegoat

9. Debunked

10. One World

11. Silent But Ongoing

12. Towards Inevitable Ruin

 

Line-up

Shinichiro Hamada: vocal, guitar

Yusuke Sumita: guitar

Hiroaki Sato: bass

Keisuke Hamada: drums


Defiled Facebook

Seasons of Mist Facebook

Forhåndsbestill HER