Kategoriarkiv: Vi anbefaler

Musikk vi i MHN anbefaler våre lesere

Albumpremiere: Anciients – Voice of the Void

anciients_band-logo

Canadas Anciients slipper 14. oktober sitt andre album, Voice of the Void. Fans av band som Mastodon, Kylesa, Baroness, The Sword eller High on Fire er tungt i målgruppa her, og vi kan glede dere alle med at denne utgivelsen i sin helhet nå kan streames her hos oss!

Anciients ble dannet i 2009 av tidligere 3 Inches of Blood-medlem Aaron «Boon» Gustafson på bass, som her flankeres av gitarist/vokalist-duoen Kenneth Paul Cook og Chris Dyck samt trommis Mikey Hannay. Bandet har allerede spilt med band som Boris, Goatwhore og nevnte High on Fire, og teller Mike Scheidt fra Yob blant sine fans, og vi regner med at en lytt på Voice of the Void vil overbevise deg også!


Anciients Facebook

Seasons of Mist Facebook

Forhåndsbestill HER.

 

Få Metal Hammer-rabatt på Edge Nordic Festival

Lacuna Coil Milano, Italy
Lacuna Coil

Bergenserne hviler åpenbart ikke og kommende helg er det duket for første runde med Edge Nordic, en ny skandinavisk festival med fokus på sjangere litt utenfor det vanlige heavy metal-kjøret – her finner du goth, metalcore, deathcore, hardcore pop, electronicacore or mer. I år er det nordmenn og finner som får nyte av konseptet, samme helg arrangeres den også i Hensinki. For festivalen er det også viktig å markere dette som et arrangement med fri aldersgrense, hvor de som ønsker å ta seg en øl har et eget 18+ område. Headlinere fredag 9.9 og lørdag 10.9 er hhv albumaktuelle Lacuna Coil (sist sett i Metal Hammer Norway nr. 2/2016) og tyskerne We Butter the Bread With Butter som har fått mye oppmerksomhet i Europa de siste årene. Sammen med Metal Hammer Norway gir festivalen deg en rabattkode for billetter, bruk MHN2016 ved bestilling hos Ticketmaster og du får 100,- i rabatt på billetten!

Komplett lineup for festivalen er

Lacuna Coil (IT)
Eskimo Callboy (DE)
Sonic Synicate (SE)
We Butter the Bread With Butter
Corroded (SE)
Counting Days (UK)
Adept (SE)
Ribozyme (NO)
The Hate Colony (NO)
Blind Channel (FI)
Fasit (NO)
One Hundred and First (NO)
Vermin Theory (NO)
Leadsledge (NO)
Psykopath (NO)
Sobre Todo Nombre (ES)

Mer info finner du på festivalens hjemmesider.

Oak Metal Fest i helgen

Festivalsommeren ebber sakte ut, men det er fortsatt aktiviteter på gang. Allerede i helgen går tredje Oak Metal Fest av stabelen, med Mandals-thrasherne Harm og Hamar-baserte Wyruz, som begge er skiveaktuelle, på toppen av plakaten. Andre band du kan se i Fosser er Fredrikstad-gutta i Course of Fate, I Lit The Sun fra Tønsberg og sarpingene Growndead. Oak Metal Fest dekker med andre ord et vidt spenn både musikalsk og geografisk.

Under festivalen pågår det også salg av diverse merchandise, et arrangement som tidligere ble avholdt separat, men som nå er lagt inn under festivaldagen.

Billetter finnes på Ticketmaster og mer info finner du på festivalens Facebook-arrangement

oak poster

 

 

Premiere: Scientist – Gravity Well (Hell Comes Home)

scientist_band

Scientist er et nytt bekjentskap fra Chicago, og deres blytunge og hardtslående musikk har blitt beskrevet som «arkitektonisk metal», med sine monumentale riff og like deler struperevnende vokal og postrock-harmonier. I august slipper de sitt nye album, 10100II00101, på det irske selskapet Hell Comes Home (hellcomeshome.com). Bandet ledes av Eric Plonka, tidligere medlem av avant-garde/eksperimental-bandet Yakuza, og der Scientist tidligere i hovedsak har levert hovedsaklig instrumental metal, har de på den nye skiva med seg en rekke gjestevokalister, inkludert Stavros Giannopoulos fra The Atlas Moth og Andre Alamarez fra Pale Horseman.

Her får dere en smakebit fra 10100II00101, i form av Gravity Well, og Plonka har selv følgende å si om denne låta: “Gravity well features our friend Andre Almaraz from Pale Horseman on vocals, it’s a nod to our influences in black metal.”

 

Scientist Facebook

Forhåndsbestill HER.

 

Albumpremiere: Sylvaine – Wistful

Sylvaine_portrait-logo

Den norske multi-instrumentalisten Sylvaine  slipper nå sitt andre album, og fans av band som Alcest (som hun har delt scene med) anbefales å sjekke ut hennes karakteristiske ambient wall-of-sound-landskap, preget av vakre melodier, dvelende riff og atmosfære med et solid groove i bunn. Wistful slippes 13 mai på Season of Mist, men allerede nå kan du streame albumet i sin helhet her hos oss!

 

 

Sylvaine Facebook

Seasons of Mist Facebook

Pre-order HER

 

Metal Hammer Norway anbefaler: Wrong

Wrong_cover

Miamis energiske støyrockere WRONG, med ex-medlemmer fra Torche, Kylesa og Capsule slipper i slutten av denne uka sinn debut-fullengder. Denne skiva henter fra mange deler av spekteret, inkludert både grunge og alternativ metal, og bør appellere til fans av band som tidlig Helmet, Unsane og 90-talls noise rock.

Skiva får 8/10 i det nye nummeret av Metal Hammer Norway, der anmelderen bl.a. skriver at «Alt i alt er Wrong bredt anlagt og tungt lastet med tøffe riff. Dette er med andre ord en plate som tilfredsstiller allerede ved første lytt, men som også gir belønning til de som velger å fordype seg.»

Albumet slippes fredag 29. april på Relapse Records, men kan allerede nå streames i sin helhet her!

 

 

 

Horisont returnerer til Oslo

Horisont returnerer til Oslo

 

Svenskene i Horisont gjestet Oslo i desember i fjor sammen med Kadavar, og onsdag 6. april er de heldigvis tilbake for å levere mer hårdrock av ypperste kvalitet.

Sist svenskene tok turen innom hovedstaden var for å spille på Vulkan sammen med Satan’s Satyrs, The Shrine og Kadavar. Det ble en kort affære for Horisont, som egentlig var høyere opp på plakaten til å begynne med, men som i stedet åpnet hele kvelden og fikk dermed kortere spilletid.

HORISONT Press photo 1

Denne gangen er de klare for å spille filla av Pokalen, sammen med gutta i Tiebreaker. Horisont har siden 2009 levert varene, og med deres nylige utgitte fjerdealbum, Odyssey, har de virkelig lagt gullegget med denne episke, utenomjordiske reisen. Med låter som Bad News, Break the Limit, Back on the Streets, og ikke minst tittelsporet, er det her klart for en legendarisk kveld på Pokalen.

Tiebreaker er fra Odda og spiller rock’n’roll ispedd blues med progressive tendenser. I 2012 ga de ut en selvtitulert EP og fulgte deretter opp med fullengderenWe Come From the Mountains to år senere. De har varmet opp for en rekke kjente band som Kvelertak, Enslaved og Dumdum Boys, og er et meget habilt liveband.

Enhver fan av klassisk hard rock bør kjenne sin besøkelsestid denne onsdagen!

Tid: 6. april kl. 20.00

Sted: Pokalen

Billetter kjøper du her

Facebook-event

 

Metal Hammer Norway anbefaler: Amorphis på Norgesturné

Amorphis gjester Norge

 

Amorphis_front

Finnene i Amorphis drar ut på en aldri så liten norgesturné denne uka.

Amorphis har nettopp sluppet sin trettende fullengder, Under the Red Cloud, til gode kritikker. Siden bandet ble dannet i 1990 har de gjennom sin karriere vært gjennom et stilskifte, fra death metal til melodisk rocka heavy metal. Noe som i grunn står godt til bandnavnet, som har sitt opphav i det greske ordet «amorphous» – uformelig. Bandet besøker i disse dager flere byer i vårt langstrakte land før de drar videre ut i Europa på sin Under the Red Cloud Tour. Sørg for å få med deg en av konsertene med Helsinkis store sønner!

Byene som skal besøkes er:
09. mars : Oslo, Vulkan Arena
10. mars : Drammen, Union Scene
11. mars : Bergen, USF Verftet
12. mars : Haugesund, Byscenen

Metal Hammer Norway anbefaler: Obscura – Akróasis

Obscura_Akroasis

Stream hele den nye skiva til tyske Obscura, «Akróasis» her:

Det er med stolthet vi presenterer hele det nye albumet til de tyske progressive metal-mestrene Obscura: Akróasis (gresk for «å høre» eller «å lytte»).

Albumet er produsert av bandet selv sammen med V. Santura (Triptykon, Pestilence), og består av åtte låter som spenner over så godt som hele spekteret av alt som heter ekstrem metal. Akróasis tar mål av seg til å puste nytt liv i genren progressiv death metal.

Akróasis slippes 5. februar på Relapse Records, og kommer på CD, 2xLP og digital download.

Obscura ble dannet i 2002 av gitarist/vokalist Steffen Kummerer, og fikk folks oppmerksomhet da de brått dukket opp som oppvarmere for selveste Suffocation i 2006 og slapp sitt debutalbum Retribution samme år.

 

 

Akróasis tracklist:
1. Sermon of the Seven Suns
2. The Monist
3. Akróasis
4. Ten Sepiroth
5. Ode to the Sun
6. Fractal Dimension
7. Perpetual Infinity
8. Weltseele
9. Melos (Deluxe Vinyl Bonus Track)
10. The Origin of Primal Expression (CD Bonus Track)

 

Akróasis musikkvideo:

Obscura hjemmeside    |    Obscura Facebook    |    Pre-order HER

Premiere: Nordjevel – Djevelen i Nord

4621915103

Svartmetall-kvartetten Nordjevel, som ble grunnlagt av frontmann Doedsadmiral (SVARTELDER, DOEDSVANGR) og gitarist Nord (FATAL IMPACT, TVANGESTE, BYRDI), og siden har blitt komplettert av Fredrik Widigs (MARDUK) på trommer og bassist Dzepticunt (RAGNAROK) slipper tidlig neste år sitt selvtitulerte debutalbum på Osmose Productions. Her gjestes de av Nagash (TROLL) og Archaon (1349), førstnevnte på låta Djevelen i Nord, som du nå kan sjekke ut en lyric video til her! Og dermed er det bare å glede seg til 29. januar, når hele albumet er ute!

 

Nordjevel Facebook

Nordjevel Online

 

Metal Hammer Norway anbefaler: Black Peaks!

Black Peaks press

Vi presenterer her UK-bandet Black Peaks, og deres nye single, Saviour. Låten er en herlig blanding av en rekke forskjellige sjangre, og de trekker innflytelse fra band som Mastodon, The Mars Volta og City And Colour. Gutta har filmet inn musikkvideo til Saviour, som er første singel fra det kommende albumet Statues.

 

Black Peaks Facebook

Forhåndsbestilles på iTunes HER.

 

Metal Hammer Norway anbefaler: The Moth Gatherer!

Moth Gatherer album cover

Svenske The Moth Gatherer er på trappene med sitt nye album, The Earth Is The Sky, som følger opp den strålende utgivelsen A Bright Celestial Light fra 2013. Forgjengeren mottok jevnt over bra kritikker, inkludert 7,5/10 i Metal Hammer Norway, som beskrev den som «En debutplate man fort blir sørgmodig av og glad i». Oppfølgeren har allerede blitt rost opp i skyene i pressen, og med sin mix av doom, post-metal, sludge, ambient electronica, svartmetall og en hel del annet viser The Moth Gatherer seg som et av de få bandene som virkelig er umulig å sette i noen egen kategori.

The Earth Is The Sky har de fått besøk av gjester som David Johansson fra Kongh, Wacian fra Code, The Cuckoo fra Terra Tenebrosa og Thomas Jäger fra Monolord.

Albumet er ute 27. november på Agonia Records

The Moth Gatherer Facebook

Agonia Records Facebook

Pre-order HER.

 

Metal Hammer Norway anbefaler: When

I disse dager er det 666 år siden Svartedauen herjet Norge, og i dag er det tross alt Halloween. Hva kan være bedre enn å hylle et av de dystreste album som noensinne er sluppet i Norge? Vår egen Mari Groven Holmboe tar deg med inn i den mørke verdenen til WHEN.

Vi har gravd i skattekista…
…og vi fant, vi fant.

Året var 1992 da soloprosjektet til Lars Pedersen, When, ga ut plata Svartedauen / The Black Death. ”Hvorfor skriver vi om denne?” tenker du kanskje, for det er kanskje ikke alle som er klar over hva slags innflytelse denne plata har hatt når det kommer til norsk black metal, men som en inspirasjonskilde for betydelige personligheter innen norsk svartmetall, deriblant Mayhems Øystein Aarseth (som ofte hadde plata spillende i kjente og kjære Helvete) og Burzums Varg Vikernes, bare for å nevne noen få, har vi nok mye å takke When for når det kommer til utviklingen av det som nå er Norges største musikkeksport.

Plata i seg selv er et hjemsøkende, dystert mesterverk med inspirasjon tatt ut i fra Theodor Kittelsens bok med nettopp samme navn – Svartedauen – begge hvis skildringer er fra hvordan pesten herjet og svartla store deler av Norge på 1300-tallet.

Ansvarlig for re-utgivelsen, Ideologic Organ, beskriver verket som følger: ” Svartedauen is a 38 minute musique concrète sound-collage.” Det er definitivt en god beskrivelse, der vi møtes med alt fra nifst hardingfelespill til lydene av flagellanters piskeslag, skrapende ljåer, hungrende rotter, hestevrinsk, knirkende dører og klagende menneskestønn. Kittelsens kjente bilde av Pesta som skotter olmt opp trappen, som plata også har på innsiden av coveret, treffer således denne spikeren rett på hodet.

Med hvordan det stemningen og konseptet utfolder seg i verket, er det kanskje ikke så rent merkelig at dette har vært inspirerende for nettopp det dystre, det grimme og det mørke i black metal. I utgangspunktet har ikke dette vært en plate det egentlig har vært mulig å få tak i på mange år, men i år ble endelig et begrenset opplagt trykket opp, og er å finne på vinyl igjen. Som en betydningsfull del av Norges black metal-historie, er dette helt klart en mulighet det er verdt å få med seg, og fortjener med alt av historikk, musikk, konsept, utforming og produksjon en toppkarakter – og mer til.

Sjekk ut skiva HER.

 

Metal Hammer Norway anbefaler: Shevils!

shevils-the-white-sea-cover

 

6. november kommer det nye albumet til Shevils, The White Sea. Da den eksplosive punk/hardcore-gjengen slapp forrige album,  Lost in Tartarus, mottok de velfortjent nesegruse hyllester over hele linja, inkludert Metal Hammer Norway, som ga skiva 8,5/10 og uttalte følgende: «Hvassere hardcore/metal skal du lete lenge etter. Lost in Tartarus byr på høyt tempo, intensitet, aggresjon men også melodiøsitet, tekniske finesser og småprogressive vendinger. Miksen er både fascinerende, fengende og kreativ på en slik måte at ørefibrene får kjørt seg kraftig. Her får du rett og slett både i pose og sekk, og trenger du en musikalsk vitaminbombe i høstmørket er Lost in Tartarus trolig resepten!»

Vi har hørt det nye albumet, og garanterer at de som falt for den vil elske The White Sea! For å få opp apetitten, byr vi her på en beintøff smakebit i form av singlen The Death of Silence. Skru opp volumet og nyt denne reale utblåsningen!

 

Shevils Facebook

 

Premiere: Monster Truck – Don’t Tell Me How To Live

MT-PROMO-127_credit Brooks Reynolds_small

 

Ny fet låt fra canadiske Monster Truck, hentet fra deres andrealbum, som slippes tidlig neste år på Mascot Records! Bandet, som har vunnet flere Juno-priser i hjemlandet, teller Slash og Mike Inez (Alice in Chains) blant sine fans, og en lytt på Don’t Tell Me How to Live gjør det enkelt å skjønne hvorfor!

 

Monster Truck Facebook

Monster Truck Online

 

Premiere: NYX – GOING ON

Nyx-Lindenmeyer-Wand

NYX er en ekstrem metal-duo fra Tyskland. Der kvinnene Blitz (trommer/vokal) and Vinterbarn (gitar/vokal) fronter bandet. Bandet hadde sin opprinnelse i 2011.

Debutskiva ble spilt og og produsert i Blackout Studio (Enthroned, Corpus Christii, Emptiness, Lvcifyre) med Enthroned’s bassist Phorgath bak spakene.

Bandet selv sier følgende om skiva:
«The album is all in all a conceptional work. The development of lyriclines, music and visual art was seen as a whole and could not have worked seperately. During the whole process from first note until the finishing touches, we kept our minds open for discovering new ways. Phorgat (Enthroned) and his great, dedicated team was the best choice for bringing our ideas alive. (And as we don’t think about putting music in genres and we’re having an uncommon member-structur, we accept polarization in order not to limit ourselves)».

Nyx’s nye album, Home, er tilgjengelig 30. oktober via Agonia Records.