Loudness @ Hard Rock Café

Loudness
Hard Rock Café, Oslo
02.08.2017

 

Japanere med fotoapparat rundt halsen er et vanlig syn i Oslo på sommeren, men japanere med instrumenter på en konsertscene er et mer uvanlig syn. Anledningen var storslått besøk av ingen ringere enn Loudness.

Siden oppstarten i 1981 var dette faktisk første gang bandet gjestet Norge, og hva passet vel bedre enn å legge turen innom i forbindelse med 30-årsjubileet for klassikeren Lightning Strikes. Loudness skulle virkelig vise hvordan man feirer et jubileum for de fremmøtte på Hard Rock Café.

Ikke overraskende startet Loudness (9/10) med storkanonen Crazy Nights – og for en åpning! Helt klart en av tidenes heftigste gitarintroer, og det svingte umiddelbart fra første stund. De aldrende herrene kompenserte for manglende fordums hårprakt og kostymer med en spilleglede som rett og slett var imponerende.

Loudness sveipet over Hard Rock Café som kamikazepiloter, og spilte som om deres siste time hadde kommet. Teknisk fullkomment låt det ikke, og Minoru Niihara sine stemmebånd har nok sine beste år bak seg, men for en innlevelse. For ikke å snakke om selveste gitarguruen, Akira Takasaki, som virkelig spilte seg varm i trøya utover settet og briljerte stort.

Settlista bør ingen være skuffet over. Klassikerne kom som perler på en snor, og godt spredt helt fra debuten The Birthday Eve og utover. Hovedvekten av låtene var heldigvis viet glansperioden fra 80-tallet, og stemningen var nesten euforisk under Crazy Doctor og avslutningslåta S.D.I.

Dessverre tikket Loudness sin opptreden inn til altfor knappe en time og 20 minutter, men mye vil som kjent ha mer. Og det var ingen tvil om at publikum ville ha mer av et band som virkelig var spillesugne og ga av seg selv. Så får vi håpe at dette ikke var første og siste gang vi så Loudness på norsk jord…

 

Tekst: Pål J. Silihagen
Foto: Terje Dokken

 

Loudness Setlist Hard Rock Cafe, Oslo, Norway 2017, LOUDNESS EUROPEAN Tour 2017 "LIGHTNING STRIKES" 30th Anniversary