Loudness for aller første gang på en norsk scene!

Onsdag 2. august kan du oppleve et band som ikke akkurat er hverdagskost på norske scener – da spiller nemlig japanske Loudness på Hard Rock Café i Oslo!

Heavy metal-bandet fra Japan ble startet i 1981 av gitaristen Akira Takasaki, Masayoshi Yamashita på bass, vokalisten Minoru Niihara og trommeslager Munetaka Higuchi. Loudness var det første japanske metalbandet som landet en platekontrakt med et større plateselskap i USA – og med deres femte album Thunder in the East tok de det amerikanske markedet med storm på midten av åttitallet. I 1986 fulgte de opp suksessen med Lightning Strikes, som i Japan ble gitt ut i en annen versjon under navnet Shadows of War. Nå kommer de til Europa på sin Lightning Strikes 30th Anniversary Tour for å markere at det er tredve år siden albumet ble gitt ut.

Etter enkelte utskiftninger i bandet på nittitallet ble de fire originalmedlemmene i Loudness gjenforent i 2001, og holdt sammen fram til Munetaka Higuchi døde av leverkreft i 2008. Til Oslo kommer tre av de fire originalmedlemmene – Takasaki, Yamashita og Niihara – sammen med Masayuki Suzuki som tok over trommestikkene etter Higuchi. Med over et tjuetalls fullengdere å plukke godlåter fra kan denne onsdagen bli litt av en kveld. Dette er med andre ord en «Crazy Night» du ikke vil gå glipp av!

Arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/389496648054400/?fref=ts

Kjøp billetter her: http://www.ticketmaster.no/event/loudness-tickets/526885?language=en-us

 

Foto: Terje Dokken, Metal Hammer Norway