Ministry @ Ole Bull Scene

Ministry
Ole Bull Scene, Bergen
20. juni 2017

 

I Bergen har det ikke akkurat vært overflod av rock/metal konserter denne våren, så det var ganske greit med besøk av Ministry like før sommerferien står for tur. Kun gulvet på ærverdige Ole Bull Scene ble brukt, så følelsen av utsolgt konsert kom selv om det ikke var helt utsolgt.

Al Jourgensen er tilbake med en mer eller mindre ny utgave av sitt band, Ministry (7/10), og er visstnok klar med et nytt album til høsten. Og med et stødig band med folk som har vært innom bl.a. Prong, Stone Sour, Fear Factory m.m., er det europaturné denne sommeren. At det fyren i det hele tatt er i live er jo et under i seg selv, men at han i tillegg viser seg å være i såpass god form er utrolig.

Det var ingen oppvarmingsband denne kvelden, så presis klokken 20.00 gikk de på med en massiv versjon av Psalm 69. Og for en åpning dette ble! Publikum tok av fra første stund, og de fremste radene var i hundre hele konserten gjennom. Så fulgte et par låter fra From Beer to Eternity-plata, som var en hyllest til den avdøde gitaristen Mike Scaccia, som var med å forme soundet til Ministry på tidlig 90-tallet.

Musikalsk har ikke Ministry utviklet seg nevneverdig, så det låt hardtslående og brutalt av de nye låtene også. Jourgensen har ikke blitt mindre politisk med årene, hvor bl.a. Donald Trump fikk god juling i videoene på backdropen under låter som Punch in the Face.

En ny låt, Antifa, ble spilt før de gjorde et knippe låter fra platene som kom på midten av 2000-tallet. På Bad Blood fikk Jourgensen selv gitaren på, og den han tok den også i bruk da de fulgte opp med en gullrekke bestående av N.W.O., Just One Fix og Thieves. Her tok det virkelig av i salen, og de gamle låtene satt som et skudd. Etter So What gikk bandet av scenen, men med røyken i munnviken kom gutta tilbake igjen og gjorde Filth Pig og Khyber Pass. Ikke ofte man ser band røyke på en scene mer, men noen må jo være rockerebeller.

For et band som har holdt på såpass lenge, så er det alltid noen låter som man savner, men det settet Ministry er på veien med om dagen funker som fjell. Som nevnt, så har de ikke akkurat utviklet seg så mye musikalsk, så det ble litt ensformig til tider. Men at Al Jourgensen klarer en og en halv time på scenen hver kveld er en bragd, og bandet låter knallbra. Håper de holder ut litt til!

 

Tekst: Edgar Bråten
Foto: Christian Misje

 

Ministry Setlist Ole Bull Scene, Bergen, Norway, European Tour 2017