All Pigs Must Die @ Blå

All Pigs Must Die + Gust
Blå, Oslo
31. mars, 2017

 

Amerikanske All Pigs Must Die –med medlemmer fra Converge, The Hope Conspiracy og Trap Them – tok med seg label-kollegaene, Gust, til deres norgesdebut. Konserten ble tydelig preget av at Tigerstaden også bød på andre musikalske festligheter samtidig.

Gust (8/10) imponerte stort denne kvelden. Hvis du liker Converge, Oathbreaker og lignende kan Gust definitivt anbefales. Det startet litt labert, men etter hvert ble riffene tøffere og tøffere og vokalen grodde på meg. Til tross for relativt lite entusiasme fra publikum, ga de full guffe og lyden var konge. Forhåpentligvis fikk de noen nye norske fans den kvelden. Alt i alt gjorde de en god jobb som åpningsband.

Det var rett og slett merkverdig å se at flere ikke prioriterte å få med seg All Pigs Must Die (7/10) –  mest fordi de aldri har spilt sammen her til lands før, men også fordi underholdningen som eksempelvis foregikk på Rockefeller samtidig, ble holdt av norske artister som turnerer her med jevne mellomrom.

APMD oppleves i en klubb med en mindre scene, ingen barrierer og fans som ofrer armer og bein for konserten. Publikumsmassen var ikke til å skryte av denne fredagskvelden – ellers var settingen potensielt perfekt. Det var ikke mangel på moshpit med andre ord, og den var godt i gang allerede etter tredje låt ut. Denne intime stemningen man vanligvis ser under hardcore-gigs tok dog raskt en helt annen vending. Få sanger etter var det avslutningsvis kun fem-seks stykker igjen som gladelig okkuperte moshpitarealet foran scenen.

Godlåter som God is War, Hungry Wolf, Easy Prey og Chaos Arise ble spilt til publikums store glede. Det var i imidlertid alt for mye dødtid mellom låtene, og flere så ut til å kjede seg i lengden (til tross for at de spilte under én time). Det kan være verdt å merke seg at Oslo-gigen var den første i rekka på turnéen. De har i tillegg ikke vært noe særlig aktive de siste årene. Jeg er glad for at jeg fikk sett de, men kan trygt konkludere med at de ikke innfridde mine egne forventinger.

 

Tekst: Monique Mesquita
Foto: Pål Bellis