Hymn @ John Dee

Hymn
John Dee, Oslo
22.02.2017

 

Oslobaserte og plateaktuelle Hymn gjestet John Dee og ga oss Roadburn-vibber på en snøfylt onsdagskveld.

Det var en stor skuffelse da undertegnede ikke rakk å få med seg oppvarmingsbandet Barren Womb etter endt kveldsvakt på jobb. Selv om jeg i dette tilfellet ikke har et anmeldelsesgrunnlag, kan jeg trygt konstatere med at de var et passende oppvarmingsband for nestemann ut. Nok om det. Jeg hadde æren av å anmelde HYMN’s nye plate, Persih, forleden og hadde dermed ganske høye forventinger til resten av kvelden.

Idet jeg ankommer John Deestår scenen tom, lyssettingen klar og publikum venter i spenning. Få minutter etter at jeg har funnet meg til rette i favorittkroken gjør Hymn (9/10) sin entre. Området nærmest scenen ble sakte, men sikkert fylt opp idet åpningsnummeret tas imot av publikum.

Primært bestående av deres nyeste utgivelser, var konsertens første halvdel en opplevelse med mange høydepunkter og et temmelig stillestående publikum (kan man forvente annet til droning?). De fortsetter å spille tungt, og lar virkelig musikkopplevelsen stå i fokus videre. Seige, langtrukne riff og et fengende driv slår imot oss, låt etter låt.

En skulle kanskje tro at når man har vært så lenge på toppen av doom-sjangeren i Norge som disse karene, at alle ideene var levd ut (de spiller også i Tombstones). Men dette var altså ikke tilfellet. Duoen var upåklagelig samspilt, og holdt intensiteten jevnt utover hele settet.

Jeg har sagt det før, og sier det igjen: Om ikke så utfordrende sjangermessig, er de uansett et velkomment bidrag i doom-porteføljen. Denne kvelden ga meg Roadburn-vibber, og jeg er nok ikke alene om den påstanden. Jeg vil tørre å si at dette var en vellykket aften, både for bandet og tilskuerne. Tommel opp!

 

Tekst: Monique Mesquita
Foto: Pål Bellis