Orango @ Det Akademiske Kvarter

Orango + Wilhelm’s Midnight Madness
Det Akademiske Kvarter, Bergen
16.02.2017

 

Bergen Realistforening bød på en kveld med groovy bluesrock på Det Akademiske Kvarter – noe som viste seg å være en svært så god idé.

Et av de nyere navnene som har kommet frem i den bergenske rockescenen er Wilhelm’s Midnight Madness (6/10), som til tross for kort fartstid har spilt en god del i byen allerede. En oppvarmingsjobb denne torsdagskvelden hadde de også fått til, og stilmessig passet de perfekt til jobben. Kvintetten disket opp groovy blues rock med føttene godt plantet i 70-tallet, og mens publikum sakte begynte å komme seg inn i Teglverket på Kvarteret, ble de møtt av et smått energisk band. Det høres at de ikke har holdt på alt for lenge, men kvaliteten er såpass god at disse kommer vi nok til å se og høre mye mer fra fremover.

Grunnet flere konserter denne kvelden, var det ikke stappfullt da hovedattraksjonen Orango (7/10) gikk på og startet med et smell. Det var likevel god stemning i den halvfulle salen. Trioen har en ganske lang fartstid, og slapp sitt sjette album, The Mules of Nana, nylig. Så med rykende ferskt materiale med seg, ble det også en kveld som fokuserte på de nye låtene.

Orango er et meget tight og velspilt band, med gitarist og vokalist Helge Bredeli Kanck i spissen. Han synger veldig bra, men har i tillegg god koringshjelp fra trommis Trond Slåke og bassist Hallvard Gaardløs. Vokalharmoniene sitter som et skudd, og løfter låtene betraktelig.

Ellers er det godt å se en så velfungerende powertrio på en scene. Deres drivende og groovy bluesrock funker strålende i en livesetting, og Orango må sies å være et av landets bedre liveband om dagen.

Det mest ødeleggende for hele konserten fra den noe overivrige lysteknikeren som gjerne ville bruke alt hele tiden, og blendet publikum hvert annet minutt. Bortsett fra det, ble dette en god rockekveld på Kvarteret, og Bergen Realistforening kan gjerne gjøre flere slike bookinger.

 

Tekst: Edgar Bråten
Foto: Christian Misje