TNT @ Kongesalen

TNT
Kongesalen, Radisson Hotel Bryggen, Bergen
28.01.2017

 

TNT avsluttet første del av jubileumsturneen i Bergen sist lørdag med nok en utsolgt konsert.

TNT

Så var det endelig vestlandet og Bergen sin tur til å delta på TNT (8/10) sin 30-årsfeiring av Tell No Tales. Albumet trenger ingen videre introduksjon, og det er absolutt på sin plass at en av Norges aller beste hardrockutgivelser blir gjort stas på. Det er selvsagt også en fin anledning for TNT til å turnere uten å ha noen nyutgivelse med i bagasjen. Utsolgt hus viser at publikum i Bergen har takket ja til fest-invitasjon, og tar vel imot bandet som starter med Give Me a Sign (fra platen My Religion, som i år har 13-årsjubileum…).

TNT

Først på andre låt får vi Tell No Tales-materiale med Far As The Eye Can See. Partyet er endelig i gang, og Tony Harnell viser seg å være i festform. Det er lite å utsette på stemmen, selv om det utover kvelden tas noen tonale snarveier for å unngå de høyeste skrikene. Ronnie Le Tekrø viser på sin side nok engang i hvilken særklasse han er som gitarist. Ingen over, alle under! Resten av bandet holder koken, men kommer ikke ut av skyggen som el-gitaren og herren som spiller på den kaster.

TNT

Det var mange høydepunkt denne kvelden, for settlisten under ett er den beste undertegnede har sett med TNT.Tell No Tales, selveste jubilanten, fikk derimot ikke helt den oppmerksomheten den fortjente. Albumet ble ikke spilt i sin helhet, låtene ble ikke spilt i rekkefølge, coveret ble ikke vist på back-drop, og besetningen var ikke lik den som spilte inn platen. Det ble derfor mer en bunnsolid TNT-konsert anno 2017 med ekstra mange låter fra Tell No Tales, enn en helhjertet feiring av albumet. Likevel, når kvelden så avsluttes med kanskje platens beste låt Everyones’s a star, er hver eneste person blant publikum klar for å fortsette feiringen. Vi gleder oss til 40-årsdagen!

 

Tekst: Bård Nordvik
Foto: Christian Misje

 

[espro-slider id=7993]

 

TNT Setlist Kongesalen - Radisson Blu Royal Hotel, Bergen, Norway 2017, Tell No Tales - 30 Year Anniversary Tour