Enslaved @ Hulen

Enslaved
Hulen, Bergen
16.12.2016

 

Enslaved feirer at bandet er 25 år i år med en aldri så liten norgesturné. Sist fredag var det Hulen i Bergen som stod for tur – og for en feiring det ble!

Enslaved

Enslaved (9/10) har feiret 25 år en god stund nå. Det har vært mange legendariske konserter med sine særegne settlister den siste tiden. På fredag gjorde de den siste i rekken. Det som gjorde denne konserten spesiell, var at det var keyboardist og vokalist Herbrand Larsens siste med bandet.

Enslaved

Første låt, Roots of the Mountain fra 2012s RIITIIR, satt en tidlig standard for resten av settet. Det var den senere delen av bandets karriere som skulle få fokus. Dette falt naturlig da Larsen har vært med på de seks siste skivene. Både bandet og lydmannen brukte denne første låten på å venne seg til det som må sies å være et av Bergens mest krevende lokaler lydmessig. Men det låter bra. Larsens klare vokal virker å svære skrudd for å imponere.

Enslaved

Det er sjelden Enslaved spiller på scener av en denne størrelsen. I hvert fall blant de større byene i landet. Det gjør det hele litt mer spesielt. Mellom Hulens svette fjellvegger, blir det riktig så intimt.

Enslaved

The Watcher, Building with Fire og Ethica Odini kommer på rekke og rad før bandet graver litt lengre bak i sin historie. Noen gamle gullåter er det også plass til. Til ære for kunstneren bak bandets tidligere albumcovere Jannicke Wiese-Hansen, brennes åpningsriffene til Fenris av. De svipper innom Ground før det igjen gjøres dypdykk.

Enslaved

Siste del av konserten blir et tydelig bevis på bandets røde tråd i gjennom sin egen utvikling. Allfaðr Oðinn begynner og blir videreført med One Thousand Years of Rain fra sisteskiven, som avslutter det hele som ekstranummer. Det blir spennende å se hvor den utviklingen har tatt dem om nye 25 år.

25th anniversary at Hulen, Bergen

 

Tekst: Øystein Rasmussen
Foto: Christian Misje