Bring Me The Horizon @ Sentrum Scene

Bring Me The Horizon/While She Sleeps/Basement
Sentrum Scene, Oslo
26.11.2016Siste kveld for Bring Me The Horizon på deres Europaturné, men Sheffields store sønner svikter på ingen måte.

De fem kompisene fra Ipswich som står bak bandet Basement (5/10) fikk starte kvelden på Sentrum Scene. Til tross for endel kule momenter i låtene, så var lydbildet støvete og skarptromma relativt plagsom for de av oss uten ørepropper. På grunge-låta Promise Everything viser bandet at de har potensial, og det er ikke til å unngå å tenke på Kurt Cobain og Nirvana.

ken11019

Når While She Sleeps (7/10) entrer scenen er det er tydelig at de allerede har en fanskare i Norge. Det er mye bedre lyd og definitivt mer trykk fra publikum. Frontfigur Lawrence Taylor er fast bestemt på å få liv i this shithole som han kaller Sentrum Scene og oppfordrer publikum til å crowdsurfe før han selv hiver seg ut i publikum med mikrofonen på slep. De roer så det hele ned med Our Courage, Our Cancer, som er deres dedikasjon til de som har mistet noen på grunn av kreft. Definitivt et spennende band som man bør være obs på når de en gang kommer tilbake!

ken11312

Kveldens hovedattraksjon Bring Me The Horizon (8,5/10) starter showet med den lystige Happy song. Hele publikum er med på cheerleader-refrenget S.P.I.R.I.T – Let´s hear it mens konfettikanonene blaster vilt rundt. Dermed er standarden satt og BMTH fortsetter med låter fra fjorårets, og deres hittills mest kommersielle album, That´s the Spirit. Høyest allsang var det likevel på låtene Go to hell, for Heavens Sake og The House of Wolves fra 2013-albumet Sempiternal.

ken11194

Bandet avslutter med den litt mer pompøse Throne mens musikkvideoen vises på storskjerm. Men etter et minutts hylekor kommer de på igjen og gir oss True Friends (Stab You In The Front), poplåten Oh No og avslutningsvis Drown. Proff produksjon fra et band som låter like bra live som på album.

ken25908

 

Tekst: A. Rodahl Dedekam
Foto: Kenneth Baluba Sporsheim