Dead Lord @ Hulen

Dead Lord
Hulen, Bergen
16.11.2016

 

Det å arrangere konsert i Bergen på en onsdag er egentlig risikosport, noe denne kvelden med Dead Lord viste.

Dead Lord

Rundt 50 rockere møtte opp for å se svenske Dead Lord (7/10) gjeste byen, men bandet ga likevel jernet og spilte som om det var fullt hus. Muligens ville det vært mer interesse om de var aktuell med nytt album, men det ville nok hjulpet å ha dem en annen dag i uka. Bandet har to plater bak seg som har fått gode kritiker, og med en ganske flittig turnévirksomhet har de blitt et meget habilt liveband.

Dead Lord

Personlig har jeg syntes at platene har vært litt kjedelig, men live er bandet helt konge. Fra første låt var det rett i klassisk hard rock positur på samtlige i bandet, og de fikk publikum med fra starten. Låter fra både debuten Goodbye Repentance og Heads Held High ble selvsagt spilt, men problemet til bandet er at materialet tidvis blir noe likt.

Dead Lord

Bandets proto hardrock med inspirasjon fra tidlig Thin Lizzy, Scorpions, Judas Priest og Maiden egner seg godt for både bredbent posering og harmonigitarer, og det ble gjengangerne gjennom konserten.

Dead Lord

I tillegg kjørte de på med gitarspill bak hodet, innslag av AC/DC Thunderstruck og såpebobler ut til publikum. Alle klisjeer ble tatt i bruk, og det ble meget godt mottatt av de oppmøtte. Det var såpass god stemning gjennom hele konserten at det ble gjort flere ekstralåter, før de avsluttet med Kiss-klassikeren Deuce. Til tross for få oppmøtte, så var dette en av de bedre rockekonsertene jeg har sett på en stund.

 

Tekst: Edgar Bråten
Foto: Christian Misje