Tre nye band klare for Beyond The Gates 2017

beyond_the_gates_2017_banner2

Beyond the Gates: Bjørgvin Black Mass 2017
USF Verftet, Bergen – Norway
24th – 26th of August 2017

 

Det drypper til stadighet nye band inn i lineupen til Beyond the Gates, Bjørgvin Black Mass 2017. Metal Hammer Norway har tatt en prat med festivalsjef Torgrim Øyre for å få det siste nye av nyheter de har å komme med.

Seks år har gått, og Beyond the Gates turer videre. Da det tidligere i høst ble kjent at Mayhem skal spille De Mysteriis Dom Sathanas og at Enslaved skal spille debutalbumet Vikingligr Veldi i sin helhet ble det for flere knyttet stor forventning til resten av det Bergen-festivalen hadde å by på. Nå kan de sette kanadiske Revenge på plakaten.

– Dette er en veldig spennende booking, da de aldri har spilt i Norge før. Vi har ønsket å ha dem på besøk i flere år nå, og endelig stemte det logistikkmessig. Jeg tror dette er et band mange har hatt lyst til å se, og nå skal de endelig få muligheten, sier Øyre.

Han viser til at Beyond the Gates tar stolthet i å grave dypt for å finne gode konsertopplevelser, både fra undergrunnen og det som man kankje kan kalle mer allemannseie.

– La folket få se band de ikke har sett 100 ganger før, utdyper han.

Et annet kanadisk band som gjør sin norgespremiere i Bergen på denne festivalen er speed metal-legendene Exciter. Til tross for at bandet ble dannet i 1978 og er ansett som et av de første speed metal bandene som oppsto, samt at de har vært en av inspirasjonene til thrash metal sjangeren, har de altså aldri satt sine ben på norsk jord før.

– Dette blir spennende, sier festivalsjefen.

Et annet band som gjør sitt inntog til festivalen er det tyske doom metal-bandet Ruins of Beverast, som har gjestet festivalen tidligere.

– Vi føler dette er en ny start med ny venue. Derfor har vi gått tilbake og hentet inn noen av favorittaktene fra tidligere år. Samtidig som vi selvfølgelig skal spe på med mye nytt, sier festivalsjefen.

Tidligere har det blitt kjent at bandene Negative Plane, Dark Sonority, Vemod, Mgła og Cult of Fire skal gjeste Verftet i Bergen under festivalen. De tre siste av disse vender forøvrig også tilbake til festivalen etter å ha spilt der tidligere.

– Disse bandene gjorde en fantastisk jobb forrige gang de spilte på festivalen, så vi ønsket dem tilbake til oss med åpne armer. De er alle veldig visuelle i fremføringen sin, og dette vil passe utmerket nå som vi har byttet lokale. Vi likte selvfølgelig Verftet i sin originale form, men det er nå større og mer spektakulært, forteller Øyre.

Beyond the Gates, som har fått undertittelen Bjørgvin Black Mass 2017 arrangeres i Bergen by den 24. – 26. august. Disse dagene blir det mye moro både på Verftet og på Garage. Alt alt dette vil ha et bakteppe som forteller om svartedauen og Bergen på et estetisk vis.

– Det er viktig at det skjer noe mer enn bare bra band på scenen, og det skal vi gi våre publikummere i år. Til slutt ender vi opp med noe for enhver smak, forteller arrangøren.

Det er mye som tyder på at det kan bli spennende å følge Beyond the Gates fremover. Festivalen regner med å ha fullstendig program tilgjengelig i løpet av våren.

btg_flyer_exciter

 

Også bekreftet:

ENSLAVED «Vikingligr Veldi»
MAYHEM «
De Mysteriis Dom Sathanas”
MGLA
DARK SONORITY
CULT OF FIRE
VEMOD
NEGATIVE PLANE

 

Beyond The Gates hjemmeside | Facebook