Slegest/Alfahanne @ Krøsset

Slegest/Alfahanne
Krøsset, Oslo
12.11.2016

 

Så var dagen endelig her. Det er konsert på Krøsset i Oslo, og det er en kveld man virkelig har sett frem til lenge og forventningene er høye.

alfahanne_therese-wangberg_01

Første band ut denne kvelden er svenske Alfahanne (9/10). Er det noen som kan å lage liv, så er det disse guttene her. Her er det full gass fra begynnelse til slutt, og det er tydelig at gutta trives på scenen, noe som lett smitter over på publikum. Bandet åpner med Alfa kropp Alfa blod fra den siste platen Blod Eld Alfa. Jeg synes lyden var litt ruskete i starten, men det rettet seg heldigvis veldig fort opp.

alfahanne_therese-wangberg_05

Det er litt dårlig oppmøte denne kvelden, men det ser ut til at de som har tatt turen stortrives, og det har de da også all grunn til, for her kommer godlåtene på rekke og rad. Høydaren for undertegnede, var nok nest siste låt for kvelden – og personlig favoritt –Indiehora, men vi fikk også Ormar af Satan, Besatt, Bättre der og Slutdestinasjon Eskilstuna. Siste låt for kvelden var Sista skriket som er hentet fra bandets kommende plate. Jeg storkoste meg fra begynnelse til slutt, og det så det ut som de fleste andre gjorde også. Veldig bra konsert – jeg håper vi sees igjen!

alfahanne_therese-wangberg_03

Andre og siste band ut for kvelden er plateaktuelle Slegest (7/10). Det er litt færre mennesker foran scenen nå enn da Alfahanne spilte, men bandet virker å være fornøyde med responsen, og leverer det de er kommet for. Ut i andre låt klarer Ese å velte den ene monitoren så den dundrer i gulvet, men undertegnede får den fort på plass igjen og konserten kan fortsette som om ingenting har skjedd. Lyden på vokalen kunne godt ha vært litt høyere, men bortsett fra det så satt det meste som det skulle, og vi fikk låter fra begge platene til bandet.

slegest_therese-wangberg_03

Låter som Ho som haustar aleine,Wolf, Rooted in Knowledge, I fortida sitt lysDirt Life Death og Wall Painted Black var noe av det vi fikk servert denne kvelden. Slegest gjør en gjennomført bra konsert og det er mye kult, men jeg savner litt mer variasjon i låtene. Det kan bli litt ensformig i lengden, men Ese og gjengen gjennomfører en godkjent konsert og jeg tror de fleste var fornøyde med kvelden – det er i alle fall jeg.

slegest_therese-wangberg_01

 

Tekst: Per Aage Melby
Foto: Therese C. Wangberg