Videopremiere: Sahg – Blood of Oceans

Sahg

Våre venner i Sahg fortsetter i disse dager sitt seierstog i kjølvannet av årets glimrende album Memento Mori, og er i disse dager supportband for Opeth på deres pågpende europaturné. Nå slipper de nok en video fra albumet, denne gangen til den episke sistelåta Blood of Oceans, som er skrevet sammen med Einar Selvik fra Wardruna, og den kan du se her hos!

«Blood Of Oceans er inspirert av historie og tradisjon av å leve på den stormfulle kysten av Vest-Norge, hvor alle medlemmer av Sahg kommer fra. De hensynsløse forholdene her gjør at havet blir den dominerende kraften i naturen, noe som har stor innvirkning på livene til de som bor som nærmeste naboer – på godt og på vondt. Havet gir og havet tar. Den har en gudelig rolle i disse menneskenes liv, ikke ulikt hvordan det norrøne er knyttet til naturen. Tidligere bandmedlem Einar Selvik deler også denne bakgrunnen. Han har vokst til å bli en av den mest fremtredende kunstneren og komponisten i musikk inspirert av norrøn mytologi, og vi er veldig glade for at han ønsket å bidra med å løfte sangen til nye høyder. «- Olav Iversen, Sahg

Det norrøn-inspirerte avslutningssporet, Blood Of Oceans, er den første Sahg-låta noensinne med norske tekster. Sangen ble skrevet sammen med Wardrunas frontmann og originale Sahg trommeslager, Einar Selvik, som også bidro på opptaket. Hans varemerkesound er helt klart til stede, med vokal inspirert av den norrøne kulturen og bruk av gamle norrøne instrumenter som tagelharpen – noe han er godt kjent for fra sitt arbeid med Wardruna.

Einar Selvik forklarer:
«Det ble en umiddelbar interesse for meg, og Olav lyriske konsept for sangen var veldig inspirerende og gjorde det enkelt å arbeide med. Det er en rå låt, og etter å ha hørt hele albumet jeg må si at jeg er virkelig imponert over hvordan gruppen fortsetter å vokse, utvikle seg og fortsette å gjøre interessant musikk av høy kvalitet etter alle disse årene. »

Både band og Einar kommer fra den stormfulle vestkysten av Norge, hvor havet er livgrunnlaget, men også krever sine liv.

 

Sahg Facebook

 

Foto: Anna-Julia Granberg