Værbitt – Tid

Værbitt
Tid
Daarlig Selskap

vaerbitt_tid_cover

 
De er mye å elske ved kvintetten Værbitt fra Bergen: bandnavnet, omslagsbildet, tittelen på skiva, låttitlene, og -lengdene. Tid har tatt fem år å lage, dvs. over 1,5 år på hver av låtene Mørke, Frost og Vann. Resultatet er over en time med seig, tung og hurtig moderne atmosfærisk svartmetall. Lydlandskapene er laget med bass, trommer og ikke mindre enn tre gitarer, noe som tidvis skaper en deilig bølgende effekt under de mange tremoloøktene. De lykkes best på Vann, med desperate dissonanser, men ambisjonene synes i hovedtrekk en størrelse for store. Utøvelsen er innenfor, selv om noen av overgangene skurrer, og låtene blir som ofte for kontrastløse og tamme i lek mer med, enn mot, strømmen. Men jeg gleder meg til fortsettelsen! (6/10)

Helge Kaasin