Kampfar/Vreid @ John Dee

Kampfar/Vreid/Dreamarcher
John Dee
28.10.2016

 

Kampfar og Vreid avsluttet turneen på John Dee i Oslo sist fredag – og for en avslutning det ble!

Kvelden er fortsatt ung idet ferden går ned til John Dee for å overvære avslutningskonserten på Profane Solstice From the North Tour. Klokka er bare 20.30 da kveldens første band Dreamarcher (6/10) entrer scenen. Det er litt slunkent i salen ennå, men de som har møtt opp ser ut til å trives med det som blir servert. Dreamarcher leverer en god blanding av klassisk rock, doom og litt extreme metal. Det er ganske varierte saker dette, og gutta gjør en god jobb på scenen, men det gir meg ikke så alt for mye dessverre. Jeg kunne godt ha tenkt meg litt mer trøkk på scenen, men det er for all del et band det skal bli spennende å følge fremover.

vreid_therese-wangberg_01

Så var tiden kommet til sogndølene i Vreid (8/10), et band jeg har sett utallige ganger tidligere, men som er en like stor fornøyelse hver gang. Salen fylles fort opp med folk, og det begynner å bli trangt om plassen foran scenen idet gutta går på. Allerede under introen er det god stemning ute blant publikum, og det blir ikke noe dårligere når de kjører i gang med første låt. Vi får servert en god blanding av låter fra hele bandets karriere, og det virker som om gutta stortrives på scenen under hele gigen. Dette er nok en av de bedre konsertene jeg har sett av bandet på lenge. For med godlåter som Geitaskadl, The Red Smell, Speak Goddamnit, Solverv og Pitch Black for å nevne noen, så må jo dette bare bli bra.

kampfar_therese-wangberg_01

Siste band ut for kvelden – og høydepunktet for undertegnede og tydeligvis mange andre fremmøtte denne kvelden er Kampfar (9/10). Idet bandet kommer på scenen og drar i gang Gloria Ablaze, er stemningen til å ta og føle på, og det blir heller ikke noe dårligere den neste timen og de femten minuttene bandet spiller. Vi får en god blanding av nytt og gammelt materiale også fra Kampfar, og når bandet drar i gang Hymne fra mellom skogkledde aaser, går det kaldt nedover ryggen på undertegnede, da dette var låten som introduserte meg for bandet midt på nittitallet. Ellers så får vi godlåter som Lyktemenn, Tornekratt og Mylder. Det var nok et par låter jeg savnet, men med en så sterk diskografi er det ikke lett å få med seg alt. Jeg må bare ta av meg hatten for Dolk, for makan til frontmann skal du lete lenge etter. Hele bandet gjør en fantastisk jobb på scenen, og Kampfar er et band som bare må oppleves live.

kampfar_therese-wangberg_02

For å oppsummere kvelden kort, så er det alltid en fornøyelse å ta turen til John Dee. Stort sett er det god stemning og bra lyd der, og denne kvelden er intet unntak. Det var full trøkk fra begynnelse til slutt, og jeg tror de fleste gikk ut i høstmørket fornøyde og tilfredse med det de nettopp har vært vitne til. Jeg er i alle fall storfornøyd og håper det ikke blir så lenge til neste gang.

kampfar_therese-wangberg_05

 

Tekst: Per Aage Melby
Foto: Therese C. Wangberg