Kvelertak @ Sentrum Scene

Kvelertak/The Dogs/PRTLVX
Sentrum Scene, Oslo
27.10.2016

 

Kvelertak

Stemningen er god i det PRTLVX (6,5/10) inntar scenen. Kvintetten som kanskje er bedre kjent som Pirate Love er velspilte og fulle av krutt. Deres finurlige space punk er en studie i seg selv, men folket spiller på lag. De første to låtene er man kanskje litt reservert, men det løsner etterhvert. Bandets visuelle stil er dessuten upåklagelig. Her går det i rosa, turkis og hvitt. Deres siste singel White Jeans sitter som støpt og later til å snu en rekke uinnvidde i salen. Høydepunktet kommer imidlertid med den gamle klassikeren A Kiss Hello. Likevel er det ingen tvil om at publikum venter på noe helt annet i kveld.

the-dogs_therese-wangberg_01

Neste på plakaten er Oslos store sønner The Dogs (9/10), som umiddelbart endevender hele Sentrum Scene. Kristopher Schau åpner selvfølgelig med å hoppe ut i publikummet umiddelbart. Derfra går det bare én vei, og det er oppover. Kort tid etter havner kameraet til en stakkars fotograf rett i buksa, før Schau og kompani hiver seg løs over salen. Det er mye energi, og Schau vet nesten ikke hvor han skal gjøre av seg. The Dogs er samspilte og fungerer som et nysmurt maskineri. Foruten eksplosiviteten de leverer, er det overraskende mye kyss, klapp og klem innad bandet. Gutta koser seg, publikum elsker dem. Hva kan stoppe dette løpske godstoget på veien mot fullstendig destruksjon, eller verdensherredømme? Ingenting! Schau og resten av The Dogs treffer nok en gang spikeren på hodet, slår den gjennom likkista og gir absolutt alt av seg selv. Kristopher Schau er Gud. The Dogs er best!

Kvelertak

Hvordan skal Kvelertak (8/10) kunne toppe dette? Det gjør de ikke. Bandet er riktignok en kraftpakke uten like og jubelen står høyt, men en musikalsk vekkelse blir det aldri. Vokalist Erlend Hjelvik sørger selvfølgelig for en solid knyttneve i magen. Låter som Mjød og Blodtørst sitter godt og blir fort favoritter hos publikum, som går fullstendig av skaftet rett som det er. Hovedvekten i kveld ligger på deres siste album Nattesferd. Albumet gjør seg absolutt godt live og da særlig Berserkr, Heksebrann og tittelsporet Nattesferd. Kvelden avsluttes med Utrydd Dei Svake, og det betyr altså at Fossegrim utelates fra en ellers suveren kveld. Kvelertak leverer definitivt, men de har levert smått legendariske kvelder tidligere. Det er med andre ord ikke lett å overgå seg selv.

Kvelertak

 

Tekst: Gerrit Karafiat
Foto. Therese C. Wangberg

 

[espro-slider id=7134]