De 10 første bandene til Tons of Rock 2017 klare!

tons17-1

Tons of rock har siden oppstarten i 2014 vært Norges største festival for hardrock- og metalfansen, og med headlinere som Black Sabbath, Twisted Sister, Volbeat, Slayer, Alice Cooper, Ghost, Gojira, Opeth og In Flames, i tillegg til en stor og variert mengde band som representerer både underskogen og alle sjikter helt opp til toppen, både norsk og internasjonalt, er det bare naturlig at festivalen på Fredriksten Festning i Halden har blitt en publikumsmagnet. Årets festival ble den mest suksessfulle så langt, og mange har sett fram til første artistslipp for 2017.

Emperor

Og nå er det altså klart at to av de foreløpige toppene på festivalplakaten er norske band som representerer den genren vi virkelig kan slå oss på brystet over internasjonalt, nemlig svartmetall-ikonene Emperor og Satyricon! Førstnevnte gjør kun seks opptredener neste år, i anledning 20-årsjubileet for klassikeren Anthems to the Welkin at Dusk, som de vil fremføre i sin helhet på Tons of Rock 2017! Satyricon stiller garantert i toppform, og ryktene sier at de til overmål har et nytt studioalbum ute i forkant av sin festivalopptreden.

Swedenrock Festival 2016

I tillegg kommer australske Airbourne, som ved en rekke anledninger har tatt turen til Norge for å glede publikum, senest som support for Volbeat i Oslo Spektrum, og deres energiske AC/DC-befengte boogierock er garantert å sørge for den perfekte festivalstemningen. Candlemass ble for en tid tilbake kåret til Sveriges beste metalband av en samlet svensk metalbransje, og det er på ingen måte å ta munnen for full å påstå at de er grunnleggerene av dagens episke doom metal! Minst like legendariske er Wodos, unnskyld, Sodom, som er en av hjørnesteinene innen tysk thrash metal, og som alltid garanterer et øs av dimensjoner live, og en viss risiko for 1 stk norsk gjesteartist med solbriller og et fett glis underveis!

Airbourne

I tillegg kommer både Honningbarna, Avatar, Amaranthe, Taake og Spidergawd, og dette er selvsagt bare toppen av isfjellet. Vi gleder oss definitivt til videre artistslipp, men det er ingen tvil om at ToR2017 har fått en knallstart!

Vi lar festivalledelsen få ordet: «Vi er svært stolte av å nå presentere et bredt program med fete band som garantert sørger for at den fjerde utgaven av Tons of Rock blir uforglemmelig. Utover høsten og vinteren skal vi slippe ytterligere 30 artister, samt flere nyheter vi gleder oss til å fortelle om. Skal vi tro årets tilbakemeldinger, så vil svært mange av de som besøkte Tons of Rock i år, komme tilbake neste år, pluss mange flere som skjønner at dette er en festival man ikke kan gå glipp av», sier bookingansvarlig Jarle Kvåle.

«Vi rigger til et festivalområde som er enda bedre egnet til å ta imot et enda større publikum i 2017. Jeg håper vi ses i Halden neste sommer», sier en stolt festivalsjef Svein Bjørge videre.
Tons of Rock 2017 arrangeres 22. til 24. juni på Fredriksten Festning i Halden. Billettene legges i salg på ticketmaster.no mandag 24. oktober kl 09.00.

Kjøp billetter HER.

Tons of Rock hjemmeside  |  Tons of Rock Facebook  |  Facebook-event

 

Foto: Terje Dokken, Metal Hammer Norway

 

Se vår dekning av årets festival:
Dag 1     |     Dag 2     |     Dag 3