Høstsabbat 2016

Høstsabbat

 

Denne helga kan du få med deg Høstsabbat på Vulkan Arena i Oslo – festivalen for deg som liker det tungt!

Vi tok en prat med folkene som står bak festivalen, for å høre litt mer om hva slags festival Høstsabbat egentlig er, og hva du kan oppleve i løpet av helga.

hoestsabbat_banner

– Hva slags festival er Høstsabbat?

– Høstsabbat er en tungrock-festival drevet på frivillig basis av ildsjeler innen sjangeren. Vi kaller det tungrock i et forsøk på å finne et vidt samlebegrep for alle sjangrene vi tar med i heksegryta. Vi booker alt fra den svarteste og tungeste doom til mer lystig retrorock. Innimellom der finner du alt fra stoner og heavy blues til prog og spacerock.

– Hvem passer Høstsabbat for?

– Vi tror at Høstsabbat kan passe for alle som liker musikk spilt med ekte instrumenter og som ikke er redde for litt bråk. En forkjærlighet for fuzz og tunge godlyder hjelper også på, men er ikke et must.

– Hvem er gjengen bak festivalen?

– Vi er en gjeng på 5 som jobber med festivalen på helårsbasis: Jens Andreas Storaker, Ole C. Helstad og Robert W. D. Frøseth som er foundingmembers, pluss Eivind Viervoll og meg; Ida Rydeng. Vi alle enten jobber i musikkbransjen til daglig eller spiller i et band innen sjangeren selv. I oppløpet til festivalen får vi med oss Saga Helen Castle og Sara Maria Skarpaas som ekstra krefter på henholdsvis produksjon og PR. Også har vi med oss Marius Hansen på dekor og Ingeborg Christensen som er vår kvinne på Vulkan Arena.

– Hvilke band ser festivalen mest fram til selv?

– Hvis du spør hver og en av oss får du nok minst åtte forskjellige svar. Men jeg gleder meg mest til at nykommerne i Day of the Jackalope skal starte hele festen på fredag og at Reptile Master fra Tromsø skal få vekke folk fra fyllesyka som første menn ut på lørdagen.

– Hvorfor bør folk ta turen på Høstsabbat denne helga?

– Fordi de kommer til å få med seg et bredt spekter av alt som finnes innenfor tyngre rock; både nyskapende ideer som de kanskje aldri har sett eller hørt før, samt sanne legender. Ikke minst fordi de får føle på den utrolige stemningen, varmen og samholdet som oppstår når hundrevis av musikkelskere fra inn- og utland samles en helg i året for å dyrke sin store lidenskap.

Det er med andre ord ingen grunn til å sitte hjemme og gnu førstkommende fredag og lørdag!

 

Billetter kjøper du her!

Facebook-event

 

Høstsabbat 2016 - Program