Chris Holmes @ Garage

Chris Holmes
Garage, Bergen
08.09.2016

 

Chris Holmes gjestet Norge i forrige uke, og tok turen innom både Oslo og Bergen. Vår anmelder lot seg ikke imponere.

Garage, Bergen

Det er med lave forventninger vi ser Chris Holmes (3/10) med band entre scenen foran et publikum på ca. 50 pers. Gitaristen fortjener på alle måter sin status for sine bidrag på de legendariske første fire WASP-albumene, men måten han har manøvrert sin karriere på de siste årene kan i høyeste grad diskuteres. Holmes har med to soloalbum rendyrket rollen som sint og bitter gammel mann.

Garage, Bergen

Det synges rett fra «lævvra» om hvor jævlig verden er, og om menneskene som bor der, og da særlig dem som Holmes selv har hatt med å gjøre opp i gjennom karrieren. Det er bare å konstatere at låtmaterialet denne kvelden ikke lar seg redde av live-formatet. Stort sett er det tre-greps gubberock som serveres, der Holmes synger med den stemmen han har, eventuelt ikke har.

Garage, Bergen

Heldigvis henter bandet ut noen klassikere fra WASP-skuffen, og gitarkollega Thomas Cesario gjør en brukbar Blackie-etterligning på vokal. Og det er nettopp i sammenligning med noen få WASP-låter at det sørgelige faktum konstateres, nemlig at Chris Holmes egne låter ikke holder mål. Han og bandet fremfører riktignok hver låt med overbevisning, men det hjelper så lite når gode riff, melodier og tempo gnistrer med sitt fravær. Eneste overskuelige redning av karrieren må være en gjenforening med sin gamle kumpan Lawless. Det vil neppe skje, men samtidig er det åpenbart at Holmes selv har «Nothing to lose».

Garage, Bergen

 

Tekst: Bård Nordvik
Foto: Christian Misje