Horseback – Dead Ringers

Horseback
Dead Ringers
Relapse Records

horseback_cover

 

Etter fire år følger Horseback endelig opp den kritikerroste New Dominions. Som vanlig står det eksperimentelle i fokus hos bandets eneste faste medlem Jenks Miller. Han lar ikke noe være uprøvd med Dead Ringers. Albumet er et stormende brygg av suggerende og psykedelisk musikk og går langt i å utforske hans eget musikalske univers. Det finnes imidlertid også enkelte partier med noenlunde normal låtstruktur. Helt metal blir det imidlertid aldri og skiva kan kanskje oppleves som litt vel drømmende. Likevel er alt Miller gjør av meget høy kvalitet. Særlig låter som Shape of the One Thing og In Another Time, In and Out er spesielt gode. Det er imidlertid giganten Descended From the Crown som er kronen på verket med sine seksten minutter. (7/10)

Gerrit Karafiat