The Agonist – Five

The Agonist
Five
Napalm Records

the_agonist_five_cover

 

The Agonist har nådd forholdsvis langt med sin blanding av metalcore og rock, og med en kvinnelig frontfigur som trakterer både ren og ekstrem vokal, kan man si at de skiller seg en smule ut fra den gemene hop av band i samme sjanger. Vicky Psarakis har faktisk en ganske frisk vokal, og flere av vokalharmoniene er rimelig kløktige. Men der slutter interessen for min del. Det låter forferdelig kjedelig, og ser du bort fra noen få ekstreme snutter som hever nivået fra fullstendig fiasko, så er dette bortkastet tid. Vekslingen mellom melodi og fullt øs er blitt gjort så mange ganger at det krever en viss form for kløkt for å få det til å høres spennende ut, og der bommer The Agonist totalt. Eneste unntak er åpningslåta The Moment. (3/10)

Lars Bremnes Ese