Albumpremiere: Thy Catafalque – Meta

Ungarns Thy Catafalque, ledet av mesterhjernen Tamás Kátai, slipper sitt nye album, Meta, 16. september. Dette albumet er en musikalsk reise og kan oppleves som et puslespill som tar tid å sette sammen, men belønningen er desto større, i form av en tilsynelatende endeløs strøm av øyeblikk av dype følelser, meningsfylte visjoner og glemte minner for den tålmodige lytter. Rent musikalsk låter dette albumet mer direkte enn forgjengeren Sgúrr, der krass metal organisk tvinnes sammen med luftige og vakre passasjer, folk-inspirerte melodier og progressive mellomspill. Det som er helt sikkert, er at ingenting her er forutsigbart.

Her kan dere sjekke ut hele albumet, og vi lover en opplevelse utenom det ordinære! Kátai sier selv følgende om albumet: «The Greek term ‘Meta’ originally meant ‘beyond, over, through’, which corresponded to my vision of a journey through different times and life forms. I am fascinated by the idea of a circle of life, of existence in another form after the disintegration of our bodies, how we dissolve into earth, and how something very different is built from our cells that is still derived from the most basic elements of life. Musically speaking, a great number of guest musicians have contributed to Meta. Apart from Gyula and Lambert, Attila Bakos and Ágnes Tóth are each back for one song, and also Zoltán Kónya (Gire). Balázs Tóth from Casketgarden appears on lead guitar in one track and there are some oboe and cello as well. I assume all in all, ‘Meta’ comes across a tad friendlier than Sgùrrwas.»

 

 

Thy Catafalque Facebook

Seasons of Mist Facebook

Forhåndsbestill HER.