Nils K Rue ny vokalist i Trond Holters Swing of Death-prosjekt

Dracula – Swing of Death, Trond Holters rockeopera spunnet rundt Dracula-myten kom ut i albumform tidlig i fjor med Jørn Lande på vokal, og er nå klar for en utvidet konsertversjon. I oktober setter Holter opp showet i Halden, forhåpentligvis det første av fler. Tidligere i år ble det klart at Holter og Lande hadde skilt veier, og nå avslører Trond at det er ingen ringere enn Pagan’s Mind-vokalist Nils K. Rue som skal ta opp tråden etter i fotsporene til Jørn. Med andre ord skulle det være i trygge hender…

Pagan's Mind
Nils K. Rue – Pagan’s Mind

Med seg i troppen har han det meste av teamet som leverte et kanongig på fjorårets Karmøygeddon –  Per Morten Bergseth (Baby Snakes, Course of Fate, Fracture) på trommer, Bernt Jansen (Artch, Wig Wam, Baby Snakes) på bass, og Erling Henanger (Magic Pie) står for det musikalske sammen med Trond på gitar, mens den kvinnelige vokalen gjestes av Jeanette Heidenstrøm, mens Lena Fløitmoen tar en pause grunnet forestående fødsel. Jeanette var tidligere koblet til prosjektet og medvirket på konserter tidligere år.

«Jeg følte at jeg trengte en vokalist som hadde litt autoritet og som har vært i bransjen en stund,» forklarer Trond når vi spør om hvordan han endte på Rue. «Nils er anerkjent, er en dyktig vokalist og har en stemme som passer godt inn i musikken. Det blir en glede å få ham med på laget.»

Selv om Dracula – Swing of Death er som en rockeopera å regne blir det ikke noe skuespill fra scenen. «Dette er en konserversjon,» sier Trond. «Men vi leverer en sterk atmosfære og et fullverdig show med lyd og lys som setter stemningen etter temaet. Det blir noen nye låter hvor man vil kunne kjenne igjen elementer fra de andre, samt enkelte låter som ikke endte på skiva. Når man sitter med så mye materiale blir det en pågående prosess å forme det. Jeg har jobbet lenge med dette og har etterhvert funnet en form jeg er komfortabel med og ting er spisset inn etter dette.»

Nils på sin side er ikke ukjent med å være mørkemann på scenen – i 2005 spilte han Mefisto på oppsetningen av Faust ved operaen i Kristiansund, en rolle som faktisk var tiltenkt Jørn Lande. «Jeg er Jørns faste vikar», spøker Nils. «Vi er kompiser og jeg har stor respekt for ham, så å gå inn i hans sko her blir ingen lett oppgave. Men, jeg skal ikke forsøke å høres ut som Jørn, men sette mitt preg på det. Dette er låter med dramatikk og der må jeg gjøre min egen vri.» Han får stadig tilbud om prosjekter utenfor Pagan’s Mind forteller han – «Det kommer mange henvendelser om å gjøre vokaljobber fra verden over, men det er ikke så mye som holder mål. Her er det høy kvalitet på låtskrivingen og flinke  folk jeg har lyst til å jobbe med. Jeg har vært fan av Trond siden Dream Police-tiden og han har gjort mye bra – jeg liker spillestilen hans. Det som kanskje er litt corny er at jeg faktisk ikke hadde hørt skiva før det brått kom en telefon fra Trond nå i sommerferien.»

Showpremieren er satt til selveste Halloween-helgen, 28. oktober på Brygga Kulturhus i Halden. «Det har vært i kortene hele tiden,» sier Trond. «Det setter en god atmosfære og en passende ramme for showet. Samtidig er det på tide at folk kommer seg ut igjen, etter å ha fått en pause fra festivalsommeren,» avslutter han.

Trond Holter (Jorn)
Trond Holter

Bilder: Terje Dokken, Metal Hammer Norway