Volbeat/Danko Jones/Entombed A.D. @ Bergenhus Festning

Volbeat/Danko Jones/Entombed A.D.
Bergenhus Festning, Bergen
22.06.2016

 

Volbeat, Danko Jones og Entombed A.D. stod på scenen i solfylte (!) Bergen denne kvelden. Det måtte selvsagt dokumenteres av Metal Hammer Norway.

Volbeat

Hele 8000 billetter til denne kvelden var allerede revet bort i januar, så interessen for hovedbandet er tydeligvis stor på Vestlandet. På vei mot Bergenhus Festning gikk man forbi stappfulle utserveringer med folk som tydeligvis skulle på konsert, og som koste seg med øl i sola. Og de fleste som hadde billett valgte å heller gjøre det enn å få med seg første oppvarmingsband. Det var kanskje rundt 500 inne på konsertområdet da Entombed A.D. (8/10) gikk på scenen, men det dreit L-G Petrov og gutta langt i. De kjørte på i kjent stil, og Petrov viste igjen hvilken fin frontmann han er. Kanskje halvparten av de oppmøtte var interessert, men Petrov klarte å piske opp stemningen og fikk med de aller fleste under deres korte sett. Bortsett fra sløvingene som satt på plenen da. Konserten besto av en lett blanding av nyere låter og gamle klassikere, og Left Hand Path på en solfylt ettermiddag med øl i hånden slår jo aldri feil. Mulig Entombed A.D. er noe for hardt for de fleste som skulle på konsert denne kvelden, men godt jobba av bandet med å få opp stemningen såpass med det grunnlaget de hadde.

Entombed AD

Plenen begynte å fylle seg bra opp da Danko Jones (7/10) entret scenen, og han gikk rett i strupen på publikum. Jones, John Calabrese og Rich Knox har alltid vært et fyrverkeri på scenen, og rocket bra fra første låt. Her var også publikum mer interessert, og det ble etter hvert ganske god stemning. Jones var rappkjeftet som alltid, og fyrte løs mellom låtene. Og igjen slo det meg at det er nesten morsommere å høre på ham prate mellom låtene enn selve konserten. Med låter som Forget My Name, Had Enough, Gonna Be a Fight Tonight og en helt streit cover av Die, Die My Darling, så fikk de temperaturen godt opp, og det ble til og med litt allsang mot slutten av konserten. Ellers var dette en Danko Jones-konsert på det jevne. Alltid gøy og med masse energi, men ingen store høydepunkter.

Danko Jones

Jeg må innrømme at jeg aldri har skjønt meg på danske Volbeat (5/10) og den store interessen de har fått fra rockepublikumet. Joda, de er et godt band og de kan spille, men den ”Metallica møter pop og country i en kommersiell innpakning”-stilen har ikke vekket interessen særlig. Det har det likevel gjort til mange fans her på berget, og platene deres går rett til tops på VG-lista når de kommer. De er nå aktuell med plata Seal the Deal and Let’s Boogie, og har nå fått med seg tidligere Anthrax-gitarist Rob Caggiano. Gutta gikk på scenen til Motorhead’s Born to Raise Hell, og den fullsatte plenen ble lettere ekstatisk da de kjørte i gang The Devil’s Bleeding Crown. Jeg hadde et håp om at jeg skulle skjønne mer ved å se dem live, men den gang ei. Helt streit stadionrock med god sceneproduksjon, pyro og et band som kan spille, men med ellers lite innhold. Og vokalist Michael Poulsen synger ikke særlig godt. Han er heller ingen stor frontmann. Det at de radbrekker Ring of Fire er heller ikke så positivt, og jeg kan lett spare meg for de countrypartiene som dukker opp.

Volbeat

Noen oppturer ble det, som at L-G Petrov ble med på en låt og skaper litt tyngde i settet. Danko Jones, som er med på siste plata deres, kommer også opp mot slutten av konserten og gjør Black Rose (nei, ikke Thin Lizzy låta). Det som er noe merkelig er at dette selger ut Plenen på Bergenhus Festning, men da Slayer, Mastodon og Gojira var her i 2012 kom kun halvparten så mange. Vel, vel. Volbeat gjorde en proff konsert, og publikum fikk det de ønsket og det er jo det viktigste.

Tekst: Edgar Bråten
Foto: Christian Misje

 

[espro-slider id=5012]