Midgardsblot slipper 4 nye band og dagsprogram!

Fire nye band bekreftet til MIDGARDSBLOT METALFESTIVAL – Dagsbilletter i salg nå!

18.- 20. august i år arrangeres MIDGARDSBLOT METAL FESTIVAL for andre gang i Borreparken, Horten. En tre dagers utendørsfestival med folkrock, metal, ekte vikinger, familieaktiviteter og en egen ølfestival. I fjor høstet festivalen lovord både fra publikum, artister, media, og bransje, og med ett år på baken ligger alt an til en forrykende oppfølger i 2016!

Det mesopotamiske blackthrash-bandet Melechesh, de svenske vikingmetal-veteranene Månegarm, de lokale black metal-heltene Kirkebrann og nykommmerne i Blot er alle klare for årets Midgardsblot. Sammen med en allerede sterk line-up med Wardruna, Enslaved, Ivar Bjørnson og Einar Selviks Skuggsjá, Inquisition, Tsjuder, Skálmöld, Hamferd, Folket Bortafor Nordavinden og L.E.A.F. kan årets Midgardsblot by på en god blanding av norrøne folketoner og ekstrem metal, akkurat slik vi liker det!

 

Melechesh (ISR)
Melechesh oppsto i Jerusalem, men er i dag basert i Amsterdam. Frontmann Ashmedi startet bandet i 1993, mens gitarist Moloch og trommeslager Lord Curse kom med året etter. Bandet ønsket å skape black metal basert på orientalsk sumerisk musikk fra det historiske Mesopotamia området; hovedsakelig fokusert rundt okkulte temaer. Bandet har skapt sin helt egne sjanger de selv kaller «Sumerian Black Thrashing Metal» så forvent fullt øs når Melechesh entrer Midgardsblot-scena!

melechesh_band

Månegarm (S)
De svenske vikingmetal-veteranene Månegarm startet opp i 1995 og er ett av de tidligste bandene ute med Viking/Pagan Metal. Gjennom årene har de utviklet en gripende miks av black/death metal med folkemusikk-arrangement. Månegarm feiret sitt 20-årsjubileum i fjor med sitt selvtitulerte album Månegarm, til svært gode kritikker. Vi gleder oss!

månegarm_band

Kirkebrann (N)
Ingen metalfestival i Norge kan vel sies å være komplett uten å ha minst ett lokalt black metal-band, og i år er vi så heldige å få de lokale heltene Kirkebrann på scenen. Kirkebrann startet som et prosjekt i Draugs kjeller i 2004. Litt senere kom Baaddl inn på tromme, og sammen la de grovlinjene for hva Kirkebrann skulle bli. Senere hentet de inn Rogner på vokal, og den uhellige treenighet var ett faktum. Gjør deg klar for rå og kompromissløs black metal når disse gutta entrer scenen!

Kirkebrann

Blot (N)
Hva gjør man når man ikke finner musikken man ønsker å høre på? Jo, man lager den selv! Det var i hvert fall det Ruben Gentekos og Jan Åge Lindeland bestemte seg for å gjøre, og det setter vi virkelig pris på! Musikken til Blot er en vakker miks av black metal med folk- og viking-innspill. Debutalbumet deres, Ilddyrking, ble sluppet i Oktober 2015 til strålende kritikk, og i august er de klar for å blote med oss!

blot_band

 

Dagsprogram og billetter:
Festivalen starter torsdag med åpning av campen og Gildehallen. Konserter og fullt festivalprogram fredag og lørdag. Dagsbilletter til fredag og lørdag er i salg nå, men kun festivalpasset gir adgang til torsdag.

Billetter:
3 dagers festivalpass: 1450,- NOK
Dagsbilletter fredag og lørdag: 750,- NOK
Adgang torsdag kun med festivalpass

TORSDAG:
Åpningsfest i Gildehallen
Band og DJ’s TBA
Kun adgang med festivalpass!

FREDAG:
Ivar Bjørnson & Einar Selvik’s SKUGGSJÁ
ENSLAVED
INQUISITION
SKÁLMÖLD
HAMFERD
FOLKET BORTAFOR NORDAVINDEN
Gildehallen intim konsert: TBA

LØRDAG
WARDRUNA
TSJUDER
MELECHESH
MÅNEGARM
KIRKEBRANN
BLOT
L.E.A.F
FOLKET BORTAFOR NORDAVINDEN
Gildehallen intimkonsert: TBA

Årets line up vil suppleres med ytterligere flere band frem mot sommeren, for mer informasjon om bandene besøk Midgardsblots hjemmeside HER.

 

Billetter:
3-dagers festivalpass: Kr 1450,-
Billetter kan kjøpes HER

Midgardsblot:  Facebook  |  Hjemmeside