En dag med Rival Sons

Hva skal man si? Rival Sons fremstår som skikkelige norgesvenner. Det er en grunn til at de kommer så ofte til Norge. De trives her, de liker menneskene og de har alltid en god følelse etter et show her.

De startet sin «norgeskarriere» på Blå en kveld i 2011. Siden har det gått slag i slag. I tillegg til alle festivalene de har besøkt (og elsket), har de gått fra Blå, via Parkteateret, til flere konserter på Rockefeller. Men denne gangen så skulle de spille på Sentrum Scene, som selvsagt også ble utsolgt.

Gutta har alltid sagt de ønsker å se mer av Oslo, utover Oslo sentrum. Så denne gangen fikk vi tid til det. Metal Hammer-fotograf Kenneth Sporsheim og bandets norske plateselskaprepresentant Erling tok dem med opp til Holmenkollen – et litt uvant scenario for noen rockere fra California. Som rockere flest, var de litt trege å få i gang på morran (de er tross alt på turné), men etterhvert var de våkne og klare for tur. Jay var dessverre så sliten at han måtte prioritere i være i form til kvelden, men Dave, Scott, Todd, Mike og de to nordmennene tok fatt på turen med godt humør. Bare t-banen opp til Holmenkollen imponerte dem. De satt klistret til vinduet det meste av turen, pekte, smilte og knipset bilder.

Vel fremme oppe ved Holmenkollen, var planen en tur for alle i bandet med Zipliner, men køen var såpass lang (1 times antatt ventetid!) av vi endte opp med en tur rundt i Holmenkollen, noe bandet var glade og fornøyde med. De var begeistret for alt de så der oppe, fra bilder til villaer, hotell, natur og (selvsagt) norske kvinner.

Etter noe kortere tid enn ønsket, var det på tide å komme seg nedover igjen. De hadde tross alt en tight deadline før konserten. Men vi hadde alle en flott tur sammen!

(Klikk for større versjon)

[espro-slider id=230]

På kvelden var det klart for dagens store høydepunkt for de fleste. Nemlig konserten på Sentrum Scene. Backstage, rett før de gikk på scenen, så kunne man se at gutta var gira for å spille på denne scenen for første gang. De gikk rett på med Electric man, Good Luck og Secret. Deretter fortsatte festen med låter som blant annet deres første hit, Pressure and Time.

Nytt på denne turneen, er at de har lagt inn et akustisk parti på 4 låter, og dette var en veldig bra del av totalen. Den akustiske versjonen av Burn Down Los Angeles var muligens den låta som traff best. De fortsatte så igjen med full trøkk med låter som blant annet Torture og Where I’ve Been. Både folk i salen og bandet var i hundre. Det var varmt, svett og høy stemning både i publikum og gutta på scenen. Etter en liten pause, gjorde de encore med låtene Open My Eyes og ikke minst Keep On Swinging. En perfekt avslutning på en fantastisk kveld!

(Klikk for større versjon)

 

[espro-slider id=137]

 

Setlist:

1: Electric Man

2: Good Luck

3: Secret

4: You Want Me To

5: Pressure and Time

6: Manifest Destiny, Part 1

Akustisk del:

7: Nava

8: Burn Down Los Angeles

9: The Man Who Wasn’t There

10: White Noise

Elektrisk:

11: Torture

12: Tell Me Something

13: Rich and the Poor

14: Where I’ve Been

15: Get What’s Coming

Encore:

16: Open My Eyes

17: Keep On Swinging.

 

Tekst og bilder: Kenneth Baluba Sporsheim