Nidhöggr – Ragnarök

Nidhøggr

Nidhöggr
Ragnarök
Lake of Fire Productions/Craneo Negro Records

Lik den norrøne ormen Níðhöggr som ustanselig forsøker å gnage istykker verdenstreet Yggdrasils røtter, slik at det skal råtne og dø, slik gnager svenske Nidhöggr på undertegnedes musikalske rotsystem med enerverende rett-frem rock’n’roll, ikledd norrøne svartmetallgevanter. Svenskenes første fullengder skårer høyt på energi, men lavt på musikalsk finesse og sjel. Og på tross av intensiv gnaging av tregreps rockeriff og et bitende standardrepertoar av trommebeats, så evner ikke Ragnarök å skape annet enn irritasjon i undertegnes underliv. Kun låtene The Wolves og Sacrificial Bloodshed har noen stemningsskapende sekvenser. Bare ukvemsord å melde for Ratatosk til ørnen Vidofnir i toppen av treet altså. Litt vann takk, kjære norner. (3/10)

Helge Kaasin