Midgardsblot 2016

Inquisition og L.E.A.F. bekreftet til Midgardsblot Metalfestival

 

Midgardsblot_banner

18.- 20. august i år arrangeres Midgardsblot Metalfestival for andre gang i Borreparken, Horten. En tre dagers utendørsfestival med folkrock, metal, ekte vikinger, familieaktiviteter og en egen ølfestival. I fjor høstet festivalen lovord både fra publikum, artister, media, og bransje, og med ett år på baken ligger alt an til en forrykende oppfølger i 2016!

De amerikanske black metal-legendene Inquisition og den nederlandske folk-pop gruppa L.E.A.F. er nå bekreftet til årets Midgardsblot. Med en allerede sterk line-up som inkluderer Ivar Bjørnson og Einar Selviks Skuggsjá, Enslaved, Wardruna, Tsjuder, Skálmöld, Hamferd og Folket Bortafor Nordavinden, kan årets Midgardsblot by på en god blanding av norrøne folketoner og ekstrem metal, akkurat slik vi liker det!

Inquisition, dannet i Colombia 1988, har vært med helt fra starten av Black Metal-sjangerens spede barndom. Vokalist og frontmann Dagon flyttet til USA på 90-tallet, hvor han møtte trommis Incubus, og Inquisition har siden den gang vokst seg til et av de største banda på den internasjonale undergrunnsscenen. De har rukket å gi ut 6 album, det siste Obscure Verses for the Multiverse fra 2013 på selveste Season of Mist.

Inquisition kombinerer seige, dype og mørke gitar-riff med kjappe temposkifter og klassiske thrash metal-riff. Kompromissløse og mørke, men samtidig melodiske og catchy gitarsoloer kombineres med Dagons reptilaktige vokal som gir bandet en diabolsk, umenneskelig kvalitet, og som har skapt bandets umiskjennelige Inquisition-sound.

INQUISITION

L.E.A.F. vever tradisjonell skandinavisk folketro og folkeritualer sammen med moderne folk-pop med en klart nordisk undertone. Alt sammen spilt på gamle nordiske instrumenter som nøkkelharpe, hardingfele og sitar. Under årets Midgardsblot vil L.E.A.F for første gang fremføre materiale fra sitt siste album Lys. Bandet byr på en herlig catchy blanding av folketoner og pop, og konserten på Midgardsblot blir første gang bandet spiller i Norge.

LEAF 2016_v1_LR

 

Billetter:
3-dagers festivalpass: Kr 1450,-
Billetter kan kjøpes HER

Midgardsblot på: Facebook  |  Hjemmeside