Eagles of Death Metal @ Sentrum Scene

Eagles of Death Metal + White Miles
Sentrum Scene, Oslo
14.02.16

 

I kveld er det duket for en sinnsyk fest, og det er duoen White Miles (6,5/10) som får åpne festivitetene. Noe de gjør med ektefølt innsats og stor entusiasme. De virker imidlertid litt usikre på scenen. Hva dette skyldes er selvfølgelig vanskelig å si, da bandet har en rekke større konserter under beltet. Det løsner dermed ikke før låta Crazy Horse, som forøvrig er bandets siste singel. Etterhvert strømmer det stadig flere tilskuere til og stemningen blir deretter.

The Eagles of Death Metal

Lenge før Eagles of Death Metal (9/10) går på scenen, er stemningen elektrisk inne i et utsolgt Sentrum Scene. Det er kun tre måneder siden terrorister stormet konserten på Bataclan i Paris. Da ble hele 82 mennesker slaktet ned, inkludert bandets venn og medarbeider Nick Alexander. Vi venter dermed i ærefrykt og i dyp respekt for rockens ledestjerner. Når så Jesse Hughes og kompani inntar scenen, står jubelen i taket og blir varende der i flere minutter. Eagles of Death Metal hylles som helter! Ja, før en eneste tone har blitt spilt og ett eneste ord har blitt sagt.

The Eagles of Death Metal

Når sjefen selv endelig får samlet seg, takker han for den utrolige mottakelsen og konkluderer med at han elsker hver og en av de oppmøtte. Så sparker han i gang konserten med I Only Want You. Låten blir kjapt fulgt opp av Don’t Speak (I Came to Make a Bang!), Complexity og en utbredt forkynnelse med rock, kjærlighet og fred i fokus. Det svinger farlig godt av bandet. Med Hughes som frontfigur kan det jo ikke bli annet enn svett. Hallelujah!

The Eagles of Death Metal

Det er damene som får oppmerksomheten i kveld, det er jo tross alt både valentinsdag og morsdag. Dessuten var det de som skreik høyest etter en kjapp måling. Det er ingen tvil om at mannen med bart har publikumstekke. For et show! Det de mangler musikalsk blir med andre ord tatt igjen på sjarm og ablegøyer. Ærlighet varer lengst, og da Hughes selv innrømmer å ha rotet med teksten på et par låter, kan man ikke gjøre annet enn å heve glasset og tilgi på flekken.

The Eagles of Death Metal

Det blir ikke mindre religiøst av den massive hitparaden de har med seg i bagasjen. Nyere låter som Got A Woman og Silverlake (K.S.O.F.M.) fungerer utmerket, men det er låter som I Got A Feeling, Cherry Cola og Wanna Be In L.A. som stjeler showet. Spillegleden er overveldende og responsen likeså. Hughes har lokalet i sin hule hånd og vet å styre konserten. Høydepunktene kommer som perler på en snor, men I Want You So Hard (Boy’s Bad News) får det virkelig til å koke. Helt rått! I Like to Move in the Night sørget forøvrig for uhelbredelig god steming både av og på scenen.

The Eagles of Death Metal

En historisk kveld avsluttes med Duran Duran-coveren Save A Prayer og selvfølgelig Speaking in Tongues. Eagles of Death Metal kan det med å gi uforglemmelige konserter. Det skal være skranglete, det skal være sexy og det skal være moro! Det er bare å ta av seg hatten for denne gjengen. Neste stopp er Paris og der skal rockebudskapet forkynnes videre!

[espro-slider id=2929]

 

Tekst: Gerrit Karafiat

Foto: Terje Dokken