El Caco – 7

12241176_10153712929888550_4811510772497126840_n

El Caco
7
Indie Recordings

El Caco har vært i tenkeboksen såpass lenge at det er lov å lure på hva de har gjort der inne. Forrige utgivelse, Hatred, Love and Diagrams fra 2012, var deres desidert mest komplekse verk, og et såpass bra album at det ville vært fullt forståelig dersom de hadde valgt å gå videre i samme retning, kanskje med enda mer intrikate irrganger og finurlige fasetter. Fra første sekund av låta Curious, som åpner 7, er det klart at dette ikke er tilfellet. Vi snakker her om et riff som er så proto-El Caco at du nesten tror du har hørt det før, men som altså ikke er noen kopi av noe de har gjort tidligere. Det er åpenbart at mottoet har vært «Keep it simple, stupid», og at de tre gutta har hatt det GØY! På rett under halvtimen er de innom både kjapt, seigt og vanvittig tungt og rått, og det er selvsagt aldri noen risiko for at det blir kjedelig. Minst like imponerende er det at de på så kort tid ikke gjør at man sitter igjen og føler seg snytt. Det er tross alt når som helst bedre med et kort album uten fyllstoff enn en langdryg affære der store deler kunne vært kuttet bort. Dermed sitter jeg med et album der det blir umulig å plukke ut enkeltlåter som skiller seg ut som høydepunkter, da det kun ville blitt en oppramsing av de åtte låtene på 7! Velkommen tilbake! (9/10)

 

Espen Nørvåg Slapgård

 

Les vårt omfattende intervju med El Caco i det nyeste nummeret av Metal Hammer Norway!