Laibach spiller på Parkteatret

Laibach

Slovenske Laibach har spilt to konserter i Nord-Korea, og besøker nå Oslo med materiale fra Pyongyang-konserten.

Avantgardebandet Laibach skapte overskrifter da de i august 2015 ble det første vestlige bandet som har spilt i Nord-Korea – et av de mest lukkede landene i verden. De to konsertene er blitt en del av en dokumentar som for tiden er under produksjon, og traileren for filmen vil bli vist på Parkteatret når Laibach gjester Oslo mandag 18. januar.
Det er ikke første gangen det oppstår kontroverser rundt bandet, som tidligere har blitt kritisert for å være fascister og ekstremister på både venstre og høyre side, mye grunnet deres forkjærlighet for bruken av totalitære elementer i sitt estetiske uttrykk. Til dette har bandet følgende å si: «Vi er like mye fascister som Hitler var kunstner».
På konserten kan vi vente oss et utvalg av låtene de spilte for det nordkoreanske publikummet, men også Laibachs egne tolkninger av sanger fra musikalen «The Sound of Music», derav turnénavnet «The 2016 Sound of Music Tour». Laibach har tidligere covret flere kjente artister, som for eksempel The Beatles og The Rolling Stones, men har også en fyldig diskografi å by på selv. Det er bare å begynne å glede seg til en konsertopplevelse litt utenom det vanlige!

 

Billetter kjøpes HER.

Facebook-event

 

Foto: Jørund F Pedersen