Daniel Cavanagh @ Good Omens, Trondheim

Daniel Cavanagh
Good Omens, Trondheim
12.12.2015

 

DSCF3950

I en hektisk førjulstid fungerer en intimkonsert med Daniel Cavanagh (8/10) som det perfekte pusterommet. Som gitarist og låtskriver i eminente Anathema har fyren vært med på å snekre noe av det fineste metal og rock har å by på. Konserten fant sted på Good Omens, et av de minste konsertlokalene i Trondeim, og den lille scenen viste seg fort å være en perfekt ramme for mannens repertoar. Etter et litt kjedelig åpningsnummer i form av en coverversjon av Pink Floyds Wish You Were Here, fikk vi en av Anathemas feteste låter servert; Fragile Dreams, og dermed var stemningen satt.

DSCF3952

Konserten i Trondheim var avslutningen på en lengre turné, og Daniel var herlig avslappet, men samtidig såpass selvsikker at de par gangene han måtte rette på seg selv framstod det hele bare enda mer uformelt og laidback. Med bare én gitar, og sporadiske pianoinnslag, fylte han hele lokalet med vellyd gjennom blant annet å fortløpende spille inn spor som han la oppå hverandre slik at det ble atskillig mer komplekst enn man kunne forestille seg. Sett bort fra noe ujevn lyd, slik som at at vokalen noen ganger var litt høy, så låt det unektelig bra. Gitaren var krystallklar, og til og med den massive vrengen viste ikke antydning til grøt. Blandet med Daniels behagelige vokal, som har et vidt spekter, ble dette en veldig hyggelig opplevelse.

DSCF3957

Låtmessig var det stort sett bra, og vi fikk servert flere av Anathemas perler, samt noen av Daniels egne låter og en del coverlåter. Høydaren var One Last Goodbye fra Judgement, og de som ikke ble berørt av akkurat den kan godt betegne seg som fullstendig følelsesløse. Rundt 70-80 stk hadde møtt opp, og det var mye allsang under flere av de mest kjente låtene. Samspillet med publikum var upåklagelig, og Daniel både fleipet og fortalte historier som falt i god jord. Når han i tillegg roste Norge og nordmenn opp i skyene, understreket av at han selv har bodd her og flere av skivene han har vært med på er produsert her i landet, så traff han godt vår egen selvgodhet. Oppsummert så var dette en kjempefin kveld, med god stemning og behagelig atmosfære.

 

Tekst: Lars Bremnes Ese
Foto: Lene Johansen Løkkhaug