FESTIVALHELG I ØST OG VEST

De av oss med en svartere garderobe enn folk flest går en spennende helg i møte. Både i Oslo og Bergen arrangeres det festival, så du kan trygt utsette tommeltvinninga og veggstirringa ytterligere en helg.

Krater_header_15

KRATER 2015, Oslo
Kraterfestivalen så nattens spede månelys for første gang i fjor, og tar også i år sikte på å presentere forholdsvise smale band for metal-publikummet i Oslo. Festivalen arrangeres førstkommende helg på Vulkan Arena, nærmere bestemt på lillescena Pokalen. Bak festivalen står stødige folk som Morten Thøring (Til Dovre Faller-festivalen), Andreas Tylden (Altaar/One Tail, One Tail One Head) og Sindre Solem (Kniven Bar/Obliteration/Nekromantheon), og blant høydepunktene på programmet finner vi det eminente og livsfarlige livebandet Midnight (USA), det gjenoppstandne norske bandet Black Magic og selveste sukkerbiten i pølsa – sci-fi-death-metalens skapere, amerikanske Nocturnus med Mike Browning i spissen!

Fredag
NACHASH – 19:30
NIGHTMARE CITY – 20:15
AUDIOPAIN – 21:00
BLACK MAGIC – 22:00
THE RUINS OF BEVERAST – 23:15

Lørdag
KHTONIK CERVIIKS – 19:30
MAIM – 20:30
MINDLESS SINNER – 21:30
MIDNIGHT – 22:30
NOCTURNUS – 23:30

Billetter: http://www.billettservice.no/artist/krater-2015-tickets/948973
Mer info her: http://vulkanarena.no/shows/202-KRATER-2015

 

Skjermbilde 2015-11-12 kl. 19.37.02
BLEKKMETAL, Bergen
Mens fokuset på Krater utelukkende befinner seg på musikken, går BlekkMetal-festivalen på USF Verftet i Bergen nye veier. Dette er en engangsforeteelse, festivalen arrangeres altså kun i år, og som navnet muligens antyder finner man her tatovører så vel som metal-band. Festivalen er en hyllest til den norske black metal-scenen på tidlig nittitall, og blant nasjonale og internasjonale tatovører, filmvisninger, en kunstutstilling av Gaahl og liveintervjuer fra scenekanten har jaggu bergenserne funnet plass til band også! Vi snakker heller ikke om hvilke som helst bakgårdsband. Enslaved headliner fredagen, mens ingen ringere enn Old Funeral er blant bandene som spiller på Verftet på lørdagen.

Fredag
Enslaved, Aeternus, Gehenna, Hades Almighty og Gaahls Wyrd

Lørdag
Old Funeral, Helheim, Kampfar,Taake og The C.L.A.S.P. Ritual /Dirge Rep (Et tribute-band bestående av Dirge Rep, Skagg, Gaahl med gjester)

Billetter: https://blekkmetal.ticketco.no/blekkmetal?locale=en
Mer info her: http://www.blekkmetal.com