Five Finger Death Punch/Papa Roach @ Sentrum Scene

Five Finger Death Punch + Papa Roach + Devil You Know
Sentrum Scene, OSLO
05.11.2015

Sentrum Scene er utsolgt og jeg blir møtt av en vegg med høy partyfaktor. Festen er nemlig allerede i gang og det ligger en eim av fyll, svette og andre kroppsodører i lokalet. Det er Devil You Know (2,5/10) som har fått æren av å sparke i gang kveldens rabalder. Med fartstid fra blant annet Fear Factory, All Shall Perish og Killswitch Engage, skulle man tro at dette var drevne karer. Vokalist Howard Jones er imidlertid mer opptatt av å fable mellom låtene enn å gjøre en ordentlig innsats med stemmen han har fått tildelt.

Devil You Know

Det låter grøtete og vokalen drukner fullstendig i uinspirert riffing. Publikum lar seg imidlertid forføre til en viss grad, selv om jubelen ikke akkurat står i taket. Kanskje er det takket være bandets ryggrad John Sankey, som trakterer trommesettet med en viss verdighet. Seven Years Alone og Shut It Down kunne begge ha blitt et vendepunkt og dermed ha reddet inn noe av æren til kvartetten, men den gang ei! Nei, det blir dessverre ikke noen god start på moroa. Neste!

IMGP8515

Etter litt romstering på scenen er det klart for selveste Papa Roach (6,5/10). Med Jacoby Shaddix i spissen, kan det ikke bli annet enn en energisk opplevelse. Det hersker god stemning blant tørste konsertgjengere. Låter som Warrior og Hollywood Whore bidrar til ytterligere utskeielser. Det låter ikke alltid like skarpt og dølle øyeblikk er det ingen som liker. Bandet har imidlertid vært på veien en stund og gjør opp for det med andre ablegøyer. Med Fear Hate Love settes publikum i arbeid og det dukes for en slags mosh pit.

Papa Roach

Blood Brothers tar oss med tilbake til albumet Infest og år 2000. Fett nok, men Gravity faller dessverre med solid mageplask. Shaddix og kompani gjør dog opp for det i form av Last Resort og …To Be Loved. Førstnevnte får det til å riste i gulvplankene og sørger for massiv allsang. På grensen til det koselige.

IMGP7415

Så er det endelig klart for kveldens store høydepunkt. Det er tross alt Five Finger Death Punch (7,5/10) folket har kommet for å overvære. Det er når introen blåser ut av høyttalerne at hver eneste sjel strømmer til. Så smeller det løs. Vokalist Ivan Moody ønsker publikum velkommen med noen hese skrik og en oppløftende Lift Me Up. Det skal imidlertid både Hard to See og Never Enough til før gjengen virkelig er varme i trøya. Før de kjører i gang med Got Your Six, leker gitarist gitarist Jason Hook med låtfragmenter fra blant annet Metallica og Ozzy Osbourne – dette til salens fornøyelse. Selvfølgelig! Stemningen stiger i takt med alkoholinntak og ikke minst den gode energien som skapes på scenen. Med låter som Bad Company og Jekyll & Hyde holdes det gode groovet godt i live.

20151105_0701bw

Etter sistnevnte drar Jeremy Spencer i gang en trommesolo. Den kunne han selvfølgelig ha spart seg for, da det ikke akkurat var noen maktdemonstrasjon. Siste halvdel av konserten byr på herligheter som Battleborn, Coming Down og Burn It Down. Det låter fett og bandet er vel så samspilt. Festen toppes med Under and Over It og selvfølgelig med The Bleeding som høydepunkt. Kvartetten leverer varene i kveld og kan muligens også ha overrasket en og annen. En ting skal være sikkert, det var mange fornøyde fjes som strømmer ut av Sentrum Scene i kveld.

 

Papa Roach Bildegalleri:

[espro-slider id=1811]

 

Five Finger Death Punch Bildegalleri:

[espro-slider id=1828]

 

Tekst: Gerrit Karafiat

Foto: Kenneth Sporsheim & Terje Dokken