Leaves’ Eyes – King of Kings

 

Leaves Eyes - King of Kings

Leaves’ Eyes
King of Kings
AFM Records

King of Kings er en tittel som først og fremst gir meg assosiasjoner til Manowar, men nå har Leaves’ Eyes tatt tittelen tilbake til Norge med denne sagaen om Harald Hårfagre. Og bandet, naturligvis med Liv Kristine i spissen, er raske med å sette stemningen. Dette høres urnorsk ut, men med keltiske elementer fremstår det også nesten litt eksotisk ut. Viking-metal er jo en sjanger i seg selv, men dette er likevel noe mer, ikke minst på grunn av Liv Kristines sarte, men likevel sterke stemme som er i fin kontrast til lydbildet og brølingen til Alexander Krull. I tillegg har de fått med seg Simone Simmons fra Epica og Lindy-Fay Hella fra Wardruna på hver sin låt. Nå er det bare å kvesse sverdet og bli med på tokt! Anbefales med eller uten mjød. (7,5/10)

Thomas V. Kirkeby