Archspire – Bleed the Future

Archspire
Bleed the Future
Season of Mist

 

Kanadisk, teknisk galskap i mer enn 300 BPM. Du er herved advart! Riktignok skrus farten ned til tider for noen intrikate, mer klassisk inspirerte intermezzo, eller en får en solo der ting forløper såpass bedagelig at en klarer å henge med. Resten er full grynting, intens riffing og dundrende trommer. Gravity blasts mangler det heller ikke på, for å si det slik. Og vet du hva, det er herlig når det driver så en nær sagt kjenner brisen i ansiktet. Skal en sammenligne Archspire med andre band, så er vel dette nesten som en snill utgave av Origin, da det nevnte tempoet tidvis skrus ned. At Archspire forekommer en litt “mildere” er vel muligens grunnet produksjonen også. Det låter en del tydeligere, og med mer “topp” enn mange andre band. Dette er vel kanskje for at tekniske krumspring skal komme tydelig nok frem, og dem er det mengder av. Dette er nemlig definitivt ikke en gjeng som har mangler på den spilletekniske fronten.

For meg er det tre gode indikatorer på denne platens kvaliteter. Den ene må være at Archspire har klart å motbevise fordommene jeg helt klart hadde i forkant, om et band som paradoksalt nok var pent og pyntelig tross at de spiller intens teknisk death metal. Den andre indikatoren er at jeg har returnert til å høre på platen i stunder der en ofte lar anmeldelsesanliggender ligge grunnet assosiasjonene til “plikt” og “arbeid”. Archspire har rett og slett fått til en plate med så mye spennende elementer at den nok blir spilt en god stund fremover. Apropos disse fordommene, kan det også tenkes at dette er noe Archspire og tech-death miljøet for øvrig er godt kjent med fra før, skal en bedømme det utifra taleintroen på A.U.M. Her er det en kar med tysk aksent som uttaler: “What’s this music about? I don’t wanna hear like ‘oh, fuck, it all is beautifully played… oh, listen to this blast…No fuck it, bring back the fucking danger in the music!” Archspire har klart både å trykke på gassen, men samtidig å holde på det melodi og teknikk, uten at det har gått fullstendig på bekostning av låter det trøkker av. (8/10)

 

Pål Teigland Lystrup

PS: på YouTube finner du en video der mødrene til bandmedlemmene reagerer på musikkvideoen til Drone Corpse Aviator. Den kan anbefales.