Krossfyre – Rites of Extermination

Krossfyre
Rites of Extermination
Hells Headbangers Records

 

Rivers of Fire river i ørene i det en trykker ‘play’. Lik flammeinfernoet som har herjet det søreuropeiske kontinentet nå mot slutten av sommeren 2021, skaper de spanske platedebutantene umiddelbart full fyr og flamme i øregangene, på den gode måten. Riktignok er det heller tvilsomt at spanjolene i Krossfyre har latt seg inspirere av Libanon, Tyrkia og Hellas svøpt i ild og røyk, men som lydspor er dette perverst nok absolutt egnet, for dette lukter det svidd av fra første stund. Vi møter her en salig blanding musikalske undersjangere ispedd både thrash, death og black metal. Tankene går til band som eksempelvis Nifelheim, Necrophobic, Desaster, og Deströyer 666. Samtidig må det bemerkes at det lukter friskt, og med en egen driv og tanke bak det musikalske håndverket.


Fullt øs ispes en rekke velklingende, mer melodiske gitarpartier, som sammen med en kledelig produksjon løfter dette til en solid affære. Da kan en se gjennom fingrene med at det tidvis høres ut som trommisen spiller helt på grensen av hva han evner før det brister.
Av nye bekjentskaper innen sjangeren i 2021, er Krossfyre absolutt et av de triveligeste. De har evnet å skape en plate som virkelig trøkker på et skikkelig lurvete og gammel-skole vis.

Når brannene på kontinentet heldigvis stilner, vil forhåpentligvis den spanske gjengen holde liv i egen ild fremover, for om nivået fra denne debuten opprettholdes, hører vi nok mer til bandet i årene som kommer. (8/10)

Pål Teigland Lystrup