Noctambulist – The Barren Form

Noctambulist
The Barren Form
Willowtip Records

 

Her må jeg innrømme at det var coveret til The Barren Form som først fanget interessen. Både fargene og motivet er enkelt, men spennende, på en og samme tid. Anbefaler å sjekke det ut! Det skal vel heller ikke stikkes under en stol at det pirret nysgjerrigheten når det stod at Willowtip er “ansvarlig” for utgivelsen. Man vet som oftest hva som kommer fra den kanten; brutal og ekstrem metal med en hovedvekt på det tekniske. Dette stemmer til en viss grad med Noctambulist også. Bandet som kommer fra Denver, Colorado, gir oss med The Barren Form sin andre fullengder. Musikken er definitivt ekstrem, og hovedvekten ligger i skjæringspunktet mellom death og black metal. Skiva er vanvittig intens, og det ligger en god del kaos i låtstrukturene. Jeg regner med at mange vil høre likheter med Ulcerate, men likevel har bandet klart å skape seg et eget uttrykk. Mye av fokuset ligger på stemning, ofte litt på bekostning av riff, men det funker faktisk rimelig godt. For et knakende godt eksempel anbefales siste halvdel av Depletion.

Du verden for en symbiose av kalde gitarer, uhyggelig stemning og ekstremiteter! Det er også verdt å nevne Engulfed, hvor Kelly Schilling fra Dreadnought gjester på vokal. Låta viser spennvidden fra følelsesmessig, depressiv black metal, til ekstrem og knallhard death metal med kløktige riff og superfrekke trommer. For denne anmelderen er det et stort pluss at gutta vet å begrense seg når det gjelder det tekniske. I motsetning til en del syke techband på Willowtip, har Noctambulist heller lagt det tekniske litt lengre bak, noe som fører til et godt driv i låtene. Det er altså mye å glede seg over her, men det er til sammen nesten 10 minutter med innslag av ambiente lydlandskaper og rare lyder. Disse “grepene” har aldri funket i undertegnedes ører, og skaper bare irritasjon, spesielt når skiva står på repeat og man blir liggende og vente på at det skal gå over! Slutt med det! Ser du bort fra sistnevnente, er det masse snacks å boltre seg i. (7/10)

Lars Bremnes Ese