Reinforcer – Prince Of The Tribes

Reinforcer
Prince Of The Tribes
Scarlet Records

 

Debutskiva til tyske Reinforcer kom ramlende ned i innboksen for et par måneder siden, og ble slettet etter kun få minutter. “Tam og intetsigende heavy/power metal”, var dommen. Men så kom jeg over lyric videoen til tittelkuttet, og etter å ha hørt gjennom hele låta, festet melodien seg i hjernebarken, og der har den blitt værende. Skiva ble funnet frem igjen, og en mer aktiv lytting til hele verket ble igangsatt. For denne anmelderen har det aldri vært noe mål i seg selv at musikk skal være nyskapende, det må strengt tatt bare høres fett ut! Og det viste det seg at Reinforcer sannelig gjør! Skiva inneholder en solid bunke flotte opplevelser som defintivt er verdt en investering for de med forkjærlighet for lettfattelig musikk i skjæringspunktet mellom heavy og power metal.

En av hovedstyrkene til bandet ligger i vokalist Logan Lexis fabelaktive stemme. Fyren har en fremtredende snert i stemmen som får han til å skille seg ut i havet av vokalister i samme sjanger. Denne snerten, eller raspingen om du vil, gir det hele et litt smårøft uttrykk, noe som kler musikken godt. I så henseende må tittelkuttet, Shieldmaiden og Thou Shall Burn dras frem. Tre knallsterke låter som er vanskelig å ikke nynne begeistret til. I tillegg har gitarduoen Tobias Schwarzer og Niclas Strappert øst på med plenty av fengende twin gitarer som fokuserer mer på melodi enn på teknikk. I min bok er dette nesten alltid å foretrekke. Det er altså ikke verdens mest spennende riff, men bandet har klart å skrive gode låter med flotte arrangementer. Det er ganske enkelt kløktig gjort! Blandingen av kjappe og rolige låter fungerer godt, og hovedfokuset ligger på et ganske avslappet tempo, som gjør det lett å få med seg hva som foregår. Tekstene går i historiske slag og hendelser, og det har jo en tendens å fungere innen heavy/power metal. En flott skive å nyte i sommervarmen! (8/10)

Lars Bremnes Ese