Bloodbound – Creatures of the Dark Realm

Bloodbound
Creatures of the Dark Realm
AFM Records

 

Blodguttene fra Sverige har brukt de siste to årene på å skrive ny musikk, og for de som kjenner bandet fra før er det få overraskelser her. Creatures of the Dark Realm er bandets niende skive, og det er fortsatt stødig og rett frem power metal som gjelder. Plata befinner seg i samme galakse som Sabaton, Powerwolf, Iron Savior og Hammerfall, noe som definitivt er et godt utgangspunkt. Power metal en kanskje den sjangeren som lener seg tyngst på store refreng, hvor låtene fokuserer på å bygge seg opp til et crescendo i form av massive koringer og store riff. Dette er også tilfellet når det gjelder Bloodbound. På nyskiva er det flere flotte låter som sitter som et skudd, og hvor gitarene gnistrer og duellerer dristig, både i versene og på soloene, og det er mye å kose seg med. Stemningen er ufarlig og hyggelig, og tekstene tyller oss inn i et mytisk univers hvor kampen mellom det onde og gode, blandet med drager, og mytiske skikkelser, dominerer.

Det som tidvis kan være litt slitsomt med Bloodbound, er at keyboardet får litt vel stor plass. Det resulterer i at flere av låtene mister intensiteten sin, og heller får frem en irriterende følelse av disco og Eurovision. Ja, det blir faktisk litt småflaut. Når det er sagt, så får låter som Gathering of Souls, Ever Burning Flame og tittelkuttet frem smilet. I disse låtene sitter alt som det skal, og jeg vil påstå at vokalist Patrick J. Selleby høres bedre ut enn han har gjort på lenge. Produksjonen er også storslagen, og passer låtene godt. Så for å konkludere: Creatures of the Dark Realm inneholder flere låter av høy kvalitet, det låter profesjonelt, alt er godt innenfor rammene av sjangeren, men som helhet blir plata for ujevn. Neste gang håper jeg de toner ned keyboardet, ihvertfall i refrengene, og kanskje vil de da klare å holde intensiteten og interessen oppe gjennom hele skiva. (6/10)

Lars Bremnes Ese