Sabhankra – Death To Traitors

Sabhankra
Death To Traitors
Saturnal Records

 

Tyrkiske Sabhankra har aner helt tilbake til 2000, men da under navnet Constantinopolis. Under nevnte navn gav de ut en demo og en fullengder, hvor fokuset var death metal med tunge folk-elementer. I 2001 skiftet de navn til Sabhankra og musikken vridde seg mer og mer over til melodisk black metal med mer subtile folk-referanser. I denne anmelderens ører har de gradvis vokst seg bedre, og på bandets femte fullengder låter de hakket hvassere enn de noen gang har gjort. Det er fortsatt kjapp og melodiøs black metal som gjelder, men noen innslag av melodiøs death metal kan også spores. Ta for eksempel låta Heavens Are Fake, der er det lett å dra tankene over på Amon Amarth, ihvertfall i første halvdel. Ellers er det en god blanding av kjappe og mid-tempo partier, hvor hovedfokuset ligger på å skape en “behagelig” (!) stemning.

Sjekk ut avslutningspartiet på I Came This Far for Nothing, det er kanskje det beste på hele skiva. Følelsen av velbehag underbygges av melodiøse soloer, som de har fått plassert godt inn i låtene. Når vi først snakker soloer, er det også her vi finner størst grad av elementer fra folkemusikken, og for egen del er det et pluss at denne siden av musikken er tonet ned, siden det fort blir utrolig kjedelig med for mye av den slags. Skiva kan høres litt lite spennende ut ved første gjennomhøring, men den vokser seg bedre etter hvert. Dette er jo ofte et kvalitetstegn, men etter 6-7 gjennomhøringer dabbet interessen av her i gården, mest på grunn av at det ikke er noe spesielt som utfordrer, og derfor blir låtene litt langtekkelige. Men med tanke på at de har blitt bedre og bedre med årene, så krysser vi fingrene for at neste slipp begynner å nærme seg toppene! (6/10)

Lars Bremnes Ese