Marius Danielsen – Legend of Valley Doom, Pt.3

Marius Danielsen
Legend of Valley Doom, Pt.3
Crime Records

 

Så er omsider Norges ubestridte metal-ridder, Marius Danielsen, ute med sitt siste epos i Legend of Valley Doom-trilogien. Det er tydelig at Danielsen her har forsøkt å virkelig sette kronen på verket med en heseblesende og storslagen avslutning. Du kan nærmest kjenne lukten av blod. Med andre ord er det også her relativt høy sverdføring i likhet med forløperne Pt.1 & Pt.2. Danielsen har fått med seg en rekke dyktige gjester også på denne skiva, og gamle ringrever som blant annet Ralf Scheepers, Jennifer Batten, Arjen Anthony Lucassen og Tim “Ripper” Owens drar ikke akkurat ned kvaliteten. Likevel er det en annen nordmann som bidrar på albumets beste spor, March Into the Storm, og det er Bernt Fjellestad kjent fra blant annet Guardians of Time og Susperia. Men naturligvis er det hjernen og motoren bak det hele, Marius Danielsen, som står i sentrum, og han kan virkelig svinge med tryllestaven.

Det hele låter selvfølgelig veldig pompøst, men aller viktigst er at han klarer å fortelle en historie med musikken og skape en god dynamikk i låtene. Som de fleste vet eller har skjønt, foregår dette i fantasy-metal landskapet eller power metal med stor P om du vil. Et landskap det er fort gjort å gå seg vill i eller bli spist opp av sultne orker/anmeldere. Det unngår Danielsen med bravur. Låtene er særdeles godt komponert og oppbygningen er upåklagelig. Uten å namedroppe for mange band er det en selvfølge å nevne Rhapsody og Avantasia som en pekepinn for de som måtte trenge det. Likevel synes jeg Danielsen har klart å lage noe som låter litt særegent, og jeg har hørt mye opp gjennom årene innen genren som lukter orkedritt. Denne skiva lukter mer blodig slagmark akkurat slik det skal gjøre. Uten tvil en skive du bør sjekke ut om du likte de to foregående og/eller om du trenger Ringenes Herre i lydformat. (7.5/10)

Pål J. Silihagen