The Plague – Within Death

The Plague
Within Death
Bitter Loss Records

 

Australske The Plague slipper med Within Death sin debut, og dette er en skive som kommer til å gjøre det bra, det er det liten tvil om. I denne anmelderens ører derimot, blir dette alt for kjedelig. Det kan nok komme av at personlige svenske preferanser ligger i Unleashed og Grave, ikke Entombed. Hvorfor nevnes dette? Jo, fordi The Plague har hentet massive inspirasjoner fra Entombed. Både lyden på skiva, låtstrukturen og stemningen har mye av nevnte band i seg. Men der gammel Entombed ihvertfall hadde særegenhet, blir dette rett og slett alt for forutsigbart og anonymt. Skiva har fått atskillige runder på spilleren i heimen, og selv om det så absolutt finnes fete riff og punka partier, sitter den likevel ikke.

De skal ha pluss for å ikke overdrive med klisjéaktige melodier, men heller fokusere på brutalitet og groove. Et hederlig unntak fra kjedsomheten er låta Dismal Solitude, som er det sterkeste kuttet på skiva. Herlige riff, med masse groove og noen seige partier som bryter opp låten på en flott måte. Til og med det spartanske melodiøse tilsnittet på låta funker. Men når man tar med i betraktning alle skiver som gis ut i samme sjanger, blir Within Death kun et slipp i samme suppe som alt annet. Det kreves mer enn bare å kopiere gamle helter! Men, som nevnt, mange vil nok trykke denne til sitt bryst, så hvorfor ikke sjekke den ut? 5/10

Lars Bremnes Ese