Adrian Smith/Richie Kotzen – Smith/Kotzen

Adrian Smith/Richie Kotzen
Smith/Kotzen
BMG Rights

 

Hvem hadde vel trodd at ringrevene Adrian Smith (Iron Maiden) og Richie Kotzen (Winery Dogs, Mr.Big, Poison) skulle finne veien til et platestudio sammen? Vel, det har de altså gjort og resultatet har blitt alt annet enn tradisjonell heavy metal, men derimot en hyggelig og behagelig passiar med sterke toner av blues og rotekte sørstatsrock. Så med andre ord låter dette langt nærmere Winery Dogs enn Iron Maiden.

Det er ingen tvil om at Smith er en dyktig gitarist, men han overskygges til en viss grad av Kotzen, som både spiller og synger fletta av de fleste (og ja, han spiller til og med trommer også på denne skiva!). Når det er sagt, så skal en heller ikke kimse av Smith som serverer flere flotte partier på gitaren (og bassen, faktisk), ganske så annerledes enn vi er vant til å høre ham. Albumet tikker inn på ni spor, og heldigvis er låtene ganske varierte, selv om de holder seg innenfor det samme musikalske segmentet. Det er nesten som å hoppe inn i en tidsmaskin tilbake til 70-tallets Lynyrd Skynyrd og ZZ Top, bare i litt mer moderne innpakning.

Et godt eksempel er den radiovennlige låta Scars. Smith og Kotzen har helt åpenbart kost seg i studioet, og samspillet er det ingenting å si på, selv om sistnevnte som sagt skinner mest gjennom. I motsetning til en del andre stjernekonstellasjoner, låter dette hverken overfladisk eller sammenrasket, og det er lett å høre at dette er lagd med sjel, hjerte og kjærlighet. Selv om albumet ikke får det hvite ut av øyet for min del, så låter meget behagelig og balansert. Et perfekt soundtrack for litt bilkjøring av den mer rolige sorten, eller med en iskald en i vårsola. (7,5/10)

Pål J. Silihagen