Focal Dystonia – Descending (In)Human Flesh

Focal Dystonia
Descending (In)Human Flesh
Comatose Music

 

Da rakk vi sannelig å oppleve en ordentlig liten lekkerbisken før kalenderen på kjøleskapet viser 2021. Focal Dystonia holder til i Tyskland, og dette er bandets debutalbum. Det er ganske imponerende å se, og høre, hva de har fått til med Descending (In)Human Flesh. For det første; Florent Duployer og Floor Van Kujik er kjente navn innen den brutale formen for dødsmetall, og de har begge flere aktive band. Gutta har bra peil på sjangeren, og det viser de til sin fulle ved å sette sammen låter som holder et høyt nivå.

Slampartiene slår hardt og brutalt, og når gitarene i tillegg er skarpere enn fy, er det vanskelig å ikke la seg rive med. Men her bys det også på kjappe partier ispedd tekniske vendinger fra både trommer og gitar, og selv om ikke låtene byr på de største instrumentale krumspringene, låter det hele knalltøft. Og så, over til det som virkelig gjør skiva ekstremt spennende. Florent og Floor har klart det kunststykket å få med seg hele 12 gjestevokalister! Faktisk har de arrangert låtene slik at alle låtene har forskjellige vokalister. Er ikke det kult? Og disse vokalistene er ikke hvem som helst. For å nevne noen: Don Campan (Waking The Cadaver), Sven Van Dijk (Korpse), Larry Wang (Coprocephalic, Gorepot, Maggot Colony + 1000 til), Paolo Chiti (Devangelic), Jack Christensen (Kraanium) og Norges egne Mats Funderud (Kraanium, Diphenylchloroarsine +++). Kødder du eller? Nix, dette er ryddige saker!

Det som er nesten enda mer imponerende enn denne gullrekka, er at Focal Dystonia har klart å legge sammen alle disse elementene og skapt en helhetlig skive, som ikke blir rivd i alle retninger av alle gjestevokalistene. Onde tunger vil nok ha det til at dette kommer av at brutal dødsmetallvokalister høres like ut alle som en. Men neida, det er like stor variasjon her som det er innen all annen form for metal. Har du ikke blitt  interessert etter alt dette, ja da kan du bare holde deg unna. Men for deg som liker din death metal hakket mer brutal enn Cannibal Corpse, så kan jeg garantere deg at Focal Dystonia er et hyggelig bekjentskap! (9/10)


Lars Bremnes Ese