Eternal Champion – Ravening Iron

Eternal Champion
Ravening Iron
No Remors Records

 

Det har vært knyttet mye spenning til ny utgivelse fra Eternal Champion. Etter en EP i 2017, med kun coverlåter, og en utgivelse med to synthlåter i fjor, skulle vi endelig bli skjenket nok et rent metallslipp med rykende ferske låter. Det kunststykket som gutta fra Texas gjør med Ravening Iron er å levere en oppfølger som er bedre enn monsterdebuten, Armor Of Iron (2016).

Ravening Iron inneholder primært en videreføring av det vi fikk i 2016, bare at det er enda mer av det gode. Det er fortsatt knalltung episk heavy metal som er i førersetet, men intensiteten er skrudd opp. Det ligger mer thrash i riffene, og det låter mer punka og uslipt enn ved forrige korsveg, noe som kler bandet. Arthur Rizk, som trakterer både trommer, gitar, synth og backing vokal, står også ved spakene og skrur lyd. Dette har resultert i en flott og fyldig lyd som er både klar og rufsete på en og samme tid. Og det er faktisk ekstremt avgjørende for sluttresultatet. Hele lydbildet skaper perfekt stemning og mystikk, og får oss til å glemme denne verdens strabaser og fører oss inn i en tilværelse av sverd, trollmenn, drager og mørke huler. Og dette uten at det havner i en grøft av platthet og flauhet.

Riffene og vokalen er fortsatt det som bærer låtene, og Powers og Rizk har manet frem noen enorme riff som løfter det episke tilsnittet til enorme høyder. Og når riffene først har trollbundet deg og dratt deg videre inn i sitt eget univers, kommer John Tarpeys vokal inn fra dypet og bare drar låtene over til en svevende og majestetisk melodiøs transcendert virkelighet. Det er så vakkert, episk, tungt og mørkt på en og samme tid, at det er vanskelig å se noen veg bort fra dette mesterverket. Jeg trodde låta Invoker fra The Armor Of Ire var eksepsjonell, men på Ravenous Iron er det kun instrumentalen The Godblade som ikke kan defineres som fantastisk. Denne MÅ du sjekke, samme hvilken subsjanger av metall du liker! Og du, Skullcrusher er herved kåret til beste låt i 2020! Lett! (9/10)

 

Lars Bremnes Ese