Humanity Is Cancer – Humanity Is Cancer (EP)

Humanity Is Cancer
Humanity Is Cancer (EP)
Redifining Darkness Records

 

Yes, her får vi en flott liten death metal sak å kose oss med midt i disse koronatider. Med gutter fra band som blant annet Abigail WIlliams, Aborted og The Faceless, snakker vi ikke akkurat om nybegynnere, men derimot om et lite knippe “proffer”. Det i seg selv er ikke automatisk synonymt med kvalitet, men du verden her funker det. Når skiva settes på, spys det ut noe som ligger tett opp mot en tydelig krysning av amerikansk og europeisk death metal. Det er brutalt som fy, men samtidig er det et fantastisk groove som bryter langt inn i kroppen og får ryggsøylen din til å rugge i takt med det blodtørstige beistet som fyller rommet.

Det gnistrer av gitarene, og knottene har blitt skrudd til perfekt når det gjelder tykk og fet lyd. Noah Buchanan innehar en genial vokal, som funker både til å dra ut ordene i lengderetningen, samt den stakkato brølingen som vi digger når vi hører Corpsegrinder (Cannibal Corpse). Med Lyle Coopers tekniske bakgrunn i blant annet nevnte The Faceless, er det også underholdende å følge med batteriene som dundrer avgårde med både groove og tekniske vendinger, og som dermed høyner kvaliteten i låtmaterialet. Nei, her er det lite å utsette på underholdningsverdien, og det skal bli moro å følge med bandet i årene som kommer. (9/10)

Lars Bremnes Ese